Vecka 9, 2015

Pussel

Projekt denna vecka

På måndagen och tisdagen hade vi vårt djurprojekt, barnen fick berätta i samlingen vad de lika djuren äter. Vi sjöng olika djursånger som barnen valde ut själva. Barnen fick också måla var sin toarulle som skulle bli till ett fantasidjur. Vi fortsätter med fantasidjuren nästa vecka.

Onsdagens utflykt gick till lekparken som vi ser att barnen uppskattar. Där de får mycket rörelse och grovmotorik som barnen behöver.

På röris i torsdags hade vi olika lekar och sammarbetsövningar under tiden spelades det musik.

Förskoleklassen

Förskoleklassen har jobbat med bokstäverna F och G, vi har även använt oss av arbetsblad. Barnen fick också utföra klippövningar, lite rim och memory har också förekommit. Barnen har turats om att använda Ipaden och jobbat med både pussel och bokstäver.

I dag hade barnen med sig en randig sak som de fick berätta om för sina kamrater. Fredagsfilmen i dag blev Djungelboken och en snutt av Findus och Pettson. I dag sa vi även hej då till en kompis som snart ska åka hem till Sverige.

Vi vill meddela att gruppen på Pussel är trygg och lugn. Givetvis är det konflikter ibland men de försöker vi lösa direkt.

Nästa vecka får Pussel två nya barn och självklart hälsar vi de välkomna.

Nästa fredags visningssak ska vara PRICKIG.

Årskurs 1-4

Den här veckan har en ny elev börjat och en elev slutar. Nästa vecka hälsar vi en ny elev välkommen till oss. Eleverna har arbetat på med sina planeringar de läser bla om rymden, Jesus, trafiken, Vikingatiden, naturen, Bronsåldern, Stenåldern.

På tisdagen var vi och besökte Otop där fick vi se hur man gör korgar mm. Alla fick prova på och fläta en korg som vi sedan fick ta med oss hem. Ett jätte trevligt och lärorikt studiebesök.

På onsdagen hade vi LFT på eftermiddagen, vi fortsatte med kommunikation. Alla elever fick bestämma ett ämne att hålla “ föredrag“ om. Mycket pirr i magen hos vissa men alla lyckades jättebra med att stå framför sina kompisar och hålla föredrag. Vi fick lära oss om handboll, delfiner, katter, dataspel, kungskobror, Vikingatiden.

På torsdagen hade vi idrott på eftermiddagen. Vi hade olika stationer på skolgården, kastade boll, bar vatten, hoppade hage, hoppade på gummidjur.

På fredagen hade vi en geometrisk eftermiddag, vi gjorde geometriska mobiler som eleverna fick måla och dekorera sedan plastade vi in dom och hängde upp dom, Jättefina.

Vi har som vanligt målat paletten, läst tyst och haft minutskrivning varje dag.

Årskurs 5-9

Veckan har fortgått som vanligt, eleverna fortsätter att kämpa på med sina personliga planeringar och mål. I hel grupp så har vi haft idrott, och den här veckan promenerade vi bort till idrottsplatsen för att köra lite bollspel, det blev lite fotboll och basket.

På LFT den här veckan har vi fortsatt att prata om kommunikation och hur vi uttrycker oss. Men även hur viktigt det är att vara en aktiv lyssnare. Eleverna fick även träna på att genomföra korta presentationer för varandra.

Personalen på ESS