Vecka 8, 2015

Pussel

Denna veckans djurprojekt var inriktat mot språk och drama. Barnen fick möjligheten att skapa en egen djur- teater. En introduktion och inspiration fick barnen av en pedagog, hur det går till att skapa en saga utifrån sin fantasi. Det var en utmaning men barnen verkade ha lust och nyfikenhet för aktiviteten

Tisdagens projekt om djur var att få spela upp en djurteater för varandra. Pedagogen lägger ut djuren på golvet. Varje barn får försöka hitta sitt djur i mängden och därefter berättar varje barn för kompisarna vad det är för djur de har skapat. Projektet denna vecka avslutas med att varje barn får gå bakom kulissen med sin djur-pinne i handen och spela upp en scen inför kompisarna i publiken. Det förekom dialog mellan det djuret som spelades upp och publiken. Scenerna i teatern handlade mest om att djuren går och handlar godis, glass, hoppar och träffar sin familj.

Räkfarmen blev onsdagens utflykt. Här tog vi en trevlig promenad runt den stora räkdammen. Fina blommor var intressanta att plocka utmed vägen och barnen var också intresserade av maskiner som fanns i miljön. Förskolebarnen tillsammans med skolans elever sjöng med musikläraren Robert Wendel. En mycket fin avslutningssamling.

Torsdagens Röris pass blev gymnastik med tre stationer, till musik. En bollstation, en springstation och en hoppstation. När musiken stannade skulle barnen byta station. Denna aktivitet innefattade träning av grovmotorik, hörsel och reaktionsförmåga. På eftermiddagen badade barnen i fyra stora baljor. Alla skrattade och hade vattenlek i ösregnet!

Till fredagen skulle barnen ta med sig en LÅNG sak. Barnen visade upp sin långa sak på samlingen och berättade för sina kompisar. Barnens identitet stärks individuellt och i grupp samt att det är en språkstimulerande aktivitet. Nästa fredag vecka är det en RANDIG sak att ta med. Fredags film: Trassel.

– Susanne, Therese och Nueng

Årskurs 1-4

Denna vecka har eleverna jobbat på med sina planeringar, alla arbetar jättebra. På LFT pratade vi om kommunikation, på vilka vis vi kommunicerar. Vi diskuterade hur viktigt vårt kroppspråk är när vi kommunicerar med varandra. Vi avslutade dagen med kompismassage, eleverna turades om att göra en massagesaga på varandras ryggar, alla tyckte det var skönt.

På idrotten åkte vi till Sea Sand Sun och simtränade.

Vi har tillverkat egna linjaler, egen design som jag sedan plastade in, De blev jättefina! De har redan kommit till användning. På fredagen åkte vi till Otop och skulle vara med på korgtillverkning men något missförstånd hade skett, vi åker på tisdag istället.

Vi har tränat multiplikationstabellerna genom att lyssna på multiplikationssånger bla när vi målat Palletten. Sista timmen på fredagen gjorde vi ett djurcollage med djur vi sett på zoobesöket.

Ha en jätteskön helg!

– Lena

Årskurs 5-9

Veckan har fortgått med blandade studier, det har läst religion, där kristendomen har legat i fokus, i matte har det räknats med bråk, ekvationer och geografiska former. Några elever har arbetat med historia, där vi i klassrummet har fått möta allt från den första människan Lucy, till kända personligheter från antikens Grekland, men vi har även fått erfarenhet från första världskriget, som startade med skottet i Sarajevo, där en av de första terrorist organisationerna gjorde sitt intåg i världspolitiken och världen var aldrig den samma igen. Vi har även fått erfarenheter inom ämnesområdet NO, där kemi, fysik och biologi har blandats till en enda stor soppa av naturorienterade ämnen.

Vi genomförde även en lektion i simning, på Sea Sand Sun. Vi fick erfara att det kan regna även om det inte är regnsäsong, blött i poolen, och lika blött på bussen hem.

– Ken och Eva