Vecka 7, 2015

Pussel

Veckan började med vårt projekt som handlar om djur, barnen ritade olika djur och andra föremål som sedan plastades in och ska till slut bli en saga som barnen ska spela upp för sina kamrater. Barnen får då öva att berätta och fantisera inför sina kamrater och oss vuxna.

Onsdagens utflykt gick till vår lekpark i närområdet, barnen tycker mycket om att gå dit då de samtidigt övar på sin grovmotorik hela tiden samtidigt som de leker och har kul.

Utflykten till djurparken fungerade jättebra, vi såg många olika djur men det som barnen mest har pratat om i dag är tigershowen. Men de har även berättat om de andra djuren idag. Barnen var riktigt duktiga på hela resan och tydde sig till sina ansvarspedagoger.

Det har varit lite knuff och vissa hårda ord i gruppen och det har vi pratat om idag, Susanne och Therese spelade upp en teater berättelse om några hästar som inte var snälla mot varandra och sedan pratade vi om det efter sagan och vi tror att barnen tog till sig detta.

Fredagen avslutades med att tankbilen kom och fyllde på vår vattenbehållare, det slutade med att mannen duschade ner alla barnen med kläderna på och barnen skrek av förtjusning.

I dag tog vi farväl av ett barn som ska åka hem till Sverige, nästa vecka kommer det inga nya barn så gruppen kommer bestå av 13 barn.

Nästa veckas visningssak ska vara en LÅNG sak.

Trevlig alla hjärtans dag

– Susanne, Therese och Nueng

Åk 1-4

En rolig och händelserik vecka har passerat. Två elever har slutat hos oss. Eleverna arbetar på med sina egna planeringar. Ettorna har gjort färdigt 10 kamraterna, de blev jättefina.

På LFT har vi gjort presentationer av varandra och fokuserat på saker man är bra på.

Vi har fortsatt med vårat klassdjur, alla elever gör varsin kroppsdel och jag ska göra huvudet och svansen.

På torsdagen var vi till Kahai Kheow Open Zoo, en rolig och händelserik dag.

På fredagen så gjorde vi hjärtan till alla hjärtansdag, alla på skolan samlades och bildade ett hjärta på skolgården. Jättefint och duktiga elever och förskolebarn!

Ha en skön helg!

– Lena

Åk 5-9

En lugn vecka där det inte varit några avslut eller några nya elever i gruppen. Eleverna har arbetat på med sina planeringar och fortsatt med sitt arbete under veckan.

I LFT så fortsatte även denna vecka med tankens kraft och då främst med vad framtiden kan erbjuda.

– Ken och Eva


Då har vi hunnit med att göra den sjätte veckan på terminen av alla de 16

Nu om någonsin ligger det vita täcket över Sverige och kylan har tagit ett hårt grepp. Här i Thailand har det börjat bli något varmare om morgnar och kvällar och varmare kommer detmatt bli. Dagarna är dock varma och vi får inte luras av vinden och tro att solen inte ska bränna så hårt. Viktigt är att inte glömma att smörja sig och se till att ha bra solskydd.

Den gångna veckan har barn/elever varit på zoo i Pattaya och mer om det kommer i ett enskilt inlägg på vår hemsida.

– Eva