Vecka 6, 2015

Pussel

Måndagen arbetade vi vidare med vårt djurprojekt. Barnen målade sina fina djurskapelser i trolldeg som de gjorde i förra veckan. På tisdagen målade barnen färdigt sina skapelser inför öppet hus på fredag.

Onsdagens utflyktsmål denna vecka blev, Lekparken. Parken ligger i riktning mot templet i skolans närmiljö. Lekparken erbjuder stor variation av grovmotoriska redskap och vissa mer utmanande än andra. Barnen verkade trivas väldigt bra här och samspel förekom mellan olika barn som annars inte brukar leka med varandra. Under våra pauser i lekparken hade vi vatten och frukt.

På torsdagen hade vi mini röris till medryckande disco musik, på skolgården. Innan passet startar vi alltid med uppvärmning därefter med ett kortare pass med mer intensivare rörelserbland annat för ben, armar och kondition. Till sist en avslappning där kroppen får återhämta sig. På eftermiddagen var det bad på skolgården i större baljor. Här kastade barnen vatten och hade jätte roligt tillsammans med lågstadiebarnen!

Förskolans föräldrar var välkomna till fredagens ”öppna hus”. Här fick föräldrarna insyn i förskolans verksamhet. De hade möjlighet att titta på hur våra samlingar går till men också beskåda väggarnas dokumentationer samt barnens olika göranden i djur projektet. Denna fredag skulle barnen ta med sig en ”mjuk” sak. Barnen berättade och visade upp sin sak för sina kompisar. I övrigt har vi fokuserat på förhållnings regler till det pedagogiska materialet på förskolan men också samtal om hur vi är mot varandra. För att stärka barn gruppen har vi använt oss av olika gruppstärkande lekar. Det är en härlig, glad barngrupp som tycker om att vara med varandra.

FÖRSKOLEKLASSEN

Förskoleklassen har arbetat med arbetsblad (hög-högre-högst och låg-lägre-lägst) under förmiddag och eftermiddag med det pedagogiska programmet bokstavslandet med tillhörande övningar. Fokus på bokstäver B och O.

– Susanne, Therese och Nueng

Åk 1-4

Hej igen! Ännu en vecka har gått i rasande fart….Vi har fått 3 nya elever som vi hälsar välkomna. Vi har också sagt hejdå till två elever eller på återseende…….

Eleverna jobbar på med sina uppgifter från sina skolor i Sverige, de är riktigt duktiga tycker jag.

Vi har gjort en Änglaburk på LFT där vi lägger våra negativa tankar, nästa vecka eldar upp alla negativa tankar. Vi gjorde en avslappnings övning, där vi drömde oss bort……..några elever somnade nästan.

Badet blev inställt, istället så hade vi vattenlek på gården tillsammans ,med förskolan. Eleverna gjorde fina blommor som vi hängde upp inför fredagens öppet hus.

På fredagen var det öppet hus, många föräldrar kom jättekul.

Ettorna har börjat göra tiokamrater som vi plastat in. Vi ska sätta upp i klass rummet. På fredageftermiddag började vi att arbeta inför Zoo besöket nästa vecka. Vi skrev en djurlista tillsammans, eleverna fick rita djur och skriva fakta text om djuret. I klassen skrivs det just nu väldigt mycket sagor och olika texter, skrivarglädjen är stor. Eleverna ritar egna bilder eller klipper ut ur tidningar.

Vi har lyssnat på multiplikationstabells cd mycket denna vecka, jag försöker använda olika sinnen för inlärning. Som vanligt har vi arbetat med Paletten och minutskrivning.

Ha en jättebra helg

– Lena

Åk 5-9

I måndags så välkomnade vi fyra nya elever till högstadiedelen av ESS. Veckan påbörjades som vanligt med att göra en personlig planering över veckans studier och dess innehåll. De nya eleverna började med att gå igenom sitt medtagna material och den planering som hemskolan skickat med. Sedan har veckan erbjudit många och enligt eleverna, långa timmar av studier i varierande ämnen. Det som vi har haft gemensamt är LFT, där vi fortsatte att arbeta med tankens kraft. Den här veckan spelade eleverna med i en “teater”, där alla hade en bestämd roll att spela, ett sätt att tänka. Efter detta så prata vi om det har någon betydelse om man tänker positivt eller negativt, och hur det påverkar en om man tänker på vardera sätt.

Veckans idrott utgick, orsaken till detta var att vi inte hade planerat upp och samtalat igenom schemat ordentligt, vi kommer att ta igen det under nästa vecka.
Under fredagsförmiddagen så hade vi Öppet Hus på skolan, och vi hade då besök från några föräldrar. Detta gav oss, personalen, möjlighet att prata lite mer med er föräldrar och även så fick ni möjligheten att ställa frågor och se den dagliga verksamheten.

Vi har sagt hej då till en elev denna veckan och vi kommer att välkomna en ny elev på måndag, så allt rulla på som vanligt på högstadiet.

– Ken och Eva