Vecka 51, 2015

Allmänt

Till att börja med vill vi tacka alla våra härliga barn/elever för deras fantastiska insats i söndagens luciatåg! Bra jobbat!

V51-2015-1

Denna vecka har vi fått fem nya barn/elever till förskolan och skolan: Alfred och Gideon till år 4 och 6 samt Dracco, Biancca och Roccy till förskolan och år 1.

Vi har också fem elever som slutar nu till jul; Emil, Ebba och Oskar och Marcus och Matilda. I torsdags slutade även vår VFU-student Amalia. Tack för den här tiden!

Efter jul kommer fem nya elever: Meja, Alice och Tilda till år 2, 4 och 7 samt Nathanial och Jonathan till år 3 och 7. Välkomna!

På eftermiddagen igår hade vi lite fika och lekar/samarbetsövningar tillsammans innan vi skildes för jullov. Härligt att se allas leenden och höra deras goa skratt tillsammans – oavsett åldrar!

V51-2015-2

V51-2015-3

V51-2015-4

Inför vårterminen vill vi påminna om att det är viktigt att anmäla både planerad frånvaro och sjukdom, antingen på skolans telefon 062-8580853 eller via mail eva.e2@live.se. Det är viktigt för era barns säkerhet att vi vet var de befinner sig samt enklare kunna planera/bedriva verksamheten

Nu önskar vi Er alla ett riktigt skönt jullov!

Välkomna tillbaka måndag 4 januari 8.30!

Förskolan Pussel

Denna vecka på samlingarna har vi inte sjungit så mycket jul- och lucia sånger utan barnen har haft ett fritt val att välja ramsor och sånger. Vi måste medge att de har blivit så duktiga på att sjunga, berätta ramsor och rörelselekar.

Vi har fokuserat mycket på leken då det kom två nya barn i onsdags. Vi har lärt känna varandra och de “gamla” barnen har agerat fadder till de nya och det har fungerat bra.

Veckan avslutades med att vi hade filmvisning och tittade på Pippi Långstrump. Lite tilltugg tillsammans med filmen var inte fel! När de små barnen sov, passade de lite äldre barn på att pyssla och fika med festis och kakor.

V51-2015-5

God jul och gott nytt år! önskar Åsa, Susanne och Jampa

Förskoleklass

Den taggiga bollen som skulle komma på besök var Igelkotten (Ii) och barnen döpte den till Isak. Isak tappade sitt visum i ishallen och grisen Lisa hjälpte honom att hitta vägen dit. Sedan gick de och åt ris med fisken Ivar.

Amalia avslutade sin praktik denna vecka med sagan om snövit och de 10 små dvärgarna (10-kompisarna) och sjöng ramsan med rörelser till. Idag har barnen fått gestalta bilder över händelserna till ramsan som vi skrivit ut och gett i present som en fin tavla till Amalia.

Marie

1-2

Denna vecka har ”vår egenskapade istid” dokumenterats och fått smälta undan, varpå Norden kom fram och isen flöt ut till ett hav. Spår från istiden kan t.ex. vara räfflor på bergen pga stenar som sköljts fram och vi har lärt oss att fruset vatten tar mer plats än flytande vilket bildade sprickor i bergen. Vi har även räknat ut hur lång istiden var och mätt upp det i förhållande till hur länge vi levt från år 0. En tråd symboliserar istiden som nu ska byggas på med Stenåldern som vi börjar arbeta med efter jul.

Amalia knöt ihop säcken med ett litet test om jämvikt och likhetstecken vilket visade att eleverna verkligen tagit till sig från såväl det praktiska och teoretiska arbetet.

Veckan har handlat mycket om att göra klart ofärdiga papper och uppgifter så nu sitter det faktatexter om fiskar uppe på väggarna och elevernas pärmar med färdigt material är iordning.

Kul att se att våra årskurs 1:or lär sig läsa med mer och mer flyt och att semestereleverna utvecklas enormt, även om de bara gått här under en kortare tid. Som jag skrev ovan har barnen idag fått gestalta bilder över händelserna till ramsan om 10-kompisarna och vi har skrivit ut och gett det i present som en tavla till Amalia som idag åkt hem till Sverige igen för att avsluta sina studier.

Då vi haft Ronja Rövardotter som högläsningsbok valde vi att ”kolla klart” boken genom lite film-mys under förmiddagen.

V51-2015-6

Vi fick idag säga hejdå till Marcus och Emil och nu önskar jag både dem, Er och kvarvarande elever ett skönt jullov!

Marie

3-5

Ja, då var det som sagt dags för lite julledighet och det har alla elever väl förtjänat. Veckan som gått har varit en vecka som innehållit allt ifrån en resa genom Sverige (Pojken och tigern, läromedel i svenska), till fortsatt fördjupande kunskaper kring medeltiden. Det har även skrivits fantasyberättelser samt tränats matematik kring både vikt och multiplikation. I engelska har några elever arbetat med att para ihop namn på djur med rätt djur, som en form av glos träning.

V51-2015-7

Vi har även avslutat veckan med lite fika och gemensamma aktiviteter med övriga skolan.

6-9

Denna vecka har det börjat kännas att jullovet är nära. Det har varit lite svårare med motivationen än vanligt. Alla har ändå gjort sitt bästa för att arbeta på. Som helhet måste jag ändå säga att det har varit otroligt bra inställning bland eleverna vad gäller deras studier under denna termin!

Eva

Idrott

Under den gemensamma idrotten i tisdagas spelade vi ultimate frisbee. Det är en aktivitet som bygger på lagsamarbete samt motoriska egenskaper för att kunna hantera frisbeen på ett bra sätt. Den enskilda gymnastiken har 1-5 haft fortsatt lekinslag, detta för att variera utbudet av aktiviteter och moment som jag vill genomföra. År 6-9 har varit på ett gym i närområdet (PowerHouse) och fått en enklare introduktion av hur styrketräning bedrivs, där vi diskuterat innebörden av set och repetitioner.

Linus

Fotboll

I onsdags genomfördes en terminsavslutning kring den frivilla fotbollsträningen. En termin som bestått av fem stycken fotbollsträningar. Under dessa fem veckor har jag sett flertalet individer som gjort väldigt imponerande framsteg, samt sett individer med god kunskap sedan tidigare, ta ett stort ansvar för att kunna hjälpa sina lagkamrater till att utvecklas. Jag är även imponerad av deras förståelse för varandra och även den åldersskillnad som gruppen innehar, där yngsta deltagare är från år 1 till äldsta som går i årskurs 9. Jag hoppas verkligen att jag återser flera av er när kommande fotbollstermin startar, onsdag 6:e januari.

Linus