Vecka 5, 2015

Pussel

Vi började veckan med att göra trolldeg, barnen fick forma sin deg till olika djur både Svenska och Thailänska. Samtidigt som vi formade djuren pratade vi om vilka djur som fanns i Sverige och Thailand.

Onsdag är vår utflyktsdag då promenerade vi till Dinoparken som ligger en bit från skolan. Vi träffade en guide som visade oss runt, vi fick även gå in och titta på olika fossiler, snäckor och olika dinosaurier. Det gick åt mycket vatten under promenaden eftersom det var mycket varmt.

Igår när vi hade röris så lekte vi lekar ute på gården, väldigt omtyckt utav barnen.

På visningssamlingen i dag hade några barn med sig olika djur hemifrån, men det var många barn som hade glömt. Efter lunchen tittade vi på en film som heter Katten i Hatten en omtyckt film som barnen gillade.

I dag tog vi farväl av två barn så nästa vecka är vi 14 barn. Nästa fredag ska barnen ta med sig en MJUK sak hemifrån.

Nästa fredag har vi öppet hus från kl 8.30 – 11.00.

Vi vill påminna om att skola startar 08.30 innan dess är det ni föräldrar som har ansvar för era barn eftersom vi har morgonmöte varje morgon.

FÖRSKOLEKLASSEN

Förskoleklassen har arbetat mycket med bokstäver denna vecka, även olika rimlekar. De fick titta på olika bokstäver och sedan försöka skriva ner så många de ville och orkade, riktigt bra resultat, de är intresserade och nyfikna. Vi läste en flanosaga om känslor, sedan fick barnen beskriva de olika känslorna, tillexempel när blir jag ledsen, sur, arg, förvånad, orolig, glad, och mycket mer. En mycket trevlig och intressant stund där barnen får sätta ord på de olika känslorna.

– Susanne, Therese och Nueng

Åk 1-4

Sista veckan i Januari månad är slut, oj vad tiden går fort. Denna vecka har det varit 9 barn i klassen, vi säjer hej då till två elever och hälsar två välkomna.

Eleverna arbetar på med sina planeringar. På LFT har vi pratat om positiva och negativa tankar, tankens kraft. Vi hade många intressanta funderingar och diskussioner. Eleverna fick göra hjärtan med positiva tankar i. Vi målar paletten och skriver i minutboken 20 minuter per dag för att träna finmotoriken.

På idrotten fortsatte dansundervisningen, eleverna tyckte det var jättekul.

Vi har gjort X kuber, mycket vikande och tänkande för alla, eleverna har med sig dom hem idag och en instruktion på hur man gör. Så nu får vi se hur många av er föräldrar som får göra X kuber i helgen…

Fredagen avslutades med att vi gjorde en gemensam sol, eleverna ritade av sina händer . De skrev sedan några saker de var bra på och sitt namn. Händerna blev solstrålar till en sol som sitter på väggen.

Ha en jättebra helg

– Lena

Åk 5-9

Under den gångna veckan arbetade vi på som vanligt i de olika ämnena, eleverna fortsätter att arbeta efter sina egna individuella planeringar, förutom då det gäller LFTn, då har vi gemensamma lektioner och alla deltar i samma område. Veckans LFT handlade om tankens kraft, och vilken inverkan våra tankar har på vårt dagliga liv.

Vi fick säga adjö till en klasskamrat som varit hos oss i några veckor, men nu på måndag så får vi glädjen att säga välkomna till 4st nya elever på högstadiedelen av skolan.

-Ken och Eva


Nu är vi inne på den femte veckan av terminen och många har slutar på skolan, men många har även tillkommit till skolan och fler är på väg till skolan under vårterminen. Idag har vi 32 elever på skolan från förskolan upp till årskurs nio. Denna vecka slutade det några barn och som vi hoppas vill komma tillbaka till oss vid nästa resa till Thailand. Den kommande veckan är det 7 nya elever som tillkommer till oss, några av dem har varit här tidigare och andra är det första gången för dem att komma till oss. Vi välkomnar dem alla.

Vädret hemma i Sverige är kyligt och marken på de flesta ställen är täckt med snö. Här i Thailand har vi haft kyliga förmiddagar ett tag nu, men detta har nu vänt och vi går nu mot varmare tider.

Viktigt är att vi försöker påminna oss själva och varandra om vikten med att komma ihåg att dricka en hel del.

Svar på vattenfrågan på skolan så kommer skolan inte att byta ut de vita vattendunkarna som vi nu har.
Om barn/elever vill ha annat vatten får de ha eget med sig.

Kommande vecka är det Öppet hus på skolan den 6 februari för föräldrar-vårdnadshavare och syskon att komma att se sina barn i verksamheten på skolan och har även möjlighet att träffa andra föräldrar.

På torsdag har vi idrott på skolan och kommer att åka till Sea Sun Sand för bad och det gäller alla som går i åk 1 upp till åk 9. Glöm inte att ha med badkläder och handduk.

Vecka 7 den 12 februari kommer hela skolan åka till ett Zoo som ligger utanför Pattaya och lappar om det har vi dela ut och vi önskar att få svar från alla så snart som möjligt.

– Eva