Vecka 45, 2015

Denna vecka har semestereleverna börjat komma på allvar! Nu har vi 25 barn på skolan och förskolan och det är full fart!

Det har kommit en ny VFU-student till lågstadiet; Fanny. Hon kommer att vara på skolan i fem veckor och handledas av Marie.

Nästa fredag åker förskolan och lågstadiet till akvariet!I anslutning till det kommer barnen att få arbeta med olika djur.

Nästa vecka kommer inga nya elever, däremot börjar Linus att jobba i 1-6an. Dessutom kommer han att jobba med högstadieeleverna och då främst medSO-ämnena.Vi önskar Linus välkommen!

Förskolan Pussel

Den här veckan har fokus varit på inskolning så våra nya barn blir trygga och ska trivas hos oss.
Förutom inskolning så har vi varit till en ny lekpark som ligger intill templet där munkarna och nunnorna är.

De större barnen har arbetat med mönster och siffror, de gjorde även bokstäver av silkespapper.

Vi har målat lite nya tavlor. När vi har läst saga efter maten har barnen fått i uppgift att återberätta vad sagan handlade om. Det var lite svårt tyckte barnen, men vi fortsätter att öva.

Från och med nästa fredag ska vi ha något som jag kallar “visningssamling”. Barnen tar med något hemifrån och visar och berättar för sina kompisar. Syftet med detta är att barnen ska öva på att prata i grupp, känna sig viktiga och att de andra barnen ska lyssna på kompisen som berättar.

Ibland kommer jag att bestämma till exempel en gul sak eller hård. Där kommer de olika begreppen in.

Susanne

1-6an

Denna vecka har eleverna dikterat in meningar som de digitala verktygen direkt översatt till text.

 • Pontus: Veckans mål var att veta hur en kompost fungerar och består av. Vi har gjort en egen kompost. Det är en behållare man lägger till exempel äppelskruttar, bananskal och äggskal i. Komposten har olika lager av jord, gräs och smådjur. Djuren bryter ner maten så det blir ny jord.
  Uppnådde vi målet Marie? -“Självklart!”
 • Valentina: I tisdags hade vi idrott med Linus. Vi hade olika lekar och stafetter- t.ex. svansleken.
 • Elliot: I torsdags spelade vi multi- boll. Då fick vi spela olika bollsporter med olika bollar.
 • Sigge: Vi har arbetat med addition och subtraktion och gjort räknehändelser för varandra.
 • Emilia (kom i torsdags): Jag har tränat på min handstil och forma bokstäver. Jag skriver dagbok om vad jag gör på dagarna.
 • Jasmine: Vi har gjort en hemlig uppgift i bild. Men det får ni veta mer om först på söndag…
 • August: I kristendomen tror man på Gud och Jesus är Guds son i Kristendomen. I kyrkan kan man begravas döpas och gifta sig. Jesus föddes på julafton i ett stall.
 • Pontus: Han hjälpte människor och gjorde underverk och berättade hur man skulle leva.
 • Elliot: Jesus red på en åsna och alla lade palmblad framför honom. Han blev tillfångatagen när han skulle be i en trädgård. Sedan hängdes han på ett kors och dog. Han begravdes i en grotta med en sten framför. En dag var stenen borta och han hade återuppstått. Detta är varför de kristna firar påsk.
 • Sigge (kom i torsdags): vi har påbörjat nästa veckas mål som är verb, och nu är sången till blinka lilla stjärna klar.

 

Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Adjektiv är hur man är, till exempel rund och kär. Verb är något som man gör, till exempel tuta, kör.

Marie

Högstadiet

I måndags började Agneta Eidin Vesters undervisa åttor och nior i hemkunskap. Alla inblandade verkade väldigt nöjda!

Denna vecka har klassen utökats från fyra killar till fyra killar och fyra tjejer. Kul!

Från och med nästa vecka blir det dock bara 7 elever, eftersom Elliot Mattsen slutar hos oss.Trist!

Veckans idrott var stafetter och lekar på idrottsplatsen i tisdags och aerobics på skolgården i torsdags. Det visade sig att detta var helt nytt för de flesta och därför svårt. Vi kommer att fortsätta öva kommande torsdag!

Eva