Vecka 44, 2015

Allmänt

Vi har fått mycket positiv respons från FN-firandet förra fredagen! Duktiga och kunniga elever, fin sång från både elever och personal, samt gott hembakat fika från restaurangen Red Devil.Red Devil är också en av de restauranger som vi kommer ”lussa” på den 13:e december. Så om ni är sugna på lite god Thaibuffe, samt skönsång från våra elever så kan ni göra ett besök dit. Vi återkommer med information över vilket ytterligare ställe som vi kommer besöka.

I tisdags arbetade Karin sin sista dag på förskolan och Susanne arbetade sin första. Vi tackar Karin för den här tiden och ett fantastiskt arbete med barnen! Vi önskar henne nu ett skönt liv som tidsmiljonär hemma i Sverige!Samtidigt önskar vi Susanne välkommen tillbaka! Det blev ett kärt återseende för alla barn som känner henne sedan förra året!

Viktigt för er föräldrar att veta är att vi i personalen har morgonmöte fram till samlingen 8.30. Det betyder att vi inte kan ta ansvar för barnen på skolgården då. Om ni kommer tidigt är det bra om ni stannar kvar en stund med barnen.

Denna vecka har det varit intensiv-sim. På intensiv-simmet tränar vi simteknik och det är bara för de elever som ej befäst grundtekniken än. Vid nästa simtillfälle om tre veckor kommer alla att åka och simma men vi kommer dela upp oss i 3 olika grupper som har 30 min var i poolen. Grupperna kommer vara ”Lek och plask”, simteknik och en uppgiftsgrupp.

Nästa vecka kommer det 8 nya barn till förskolan och skolan.Vi kommer även ha en VFU-student i år 1-3 under 5v som heter Fanny och läser sin sista termin till lärare.Vi önskar er alla välkomna!

Förskolan Pussel

Jag vill börja med att tacka Karin som har berättat för mig vad Pussel har arbetat med under Karins tid, vi kommer fortsätta med vissa sånger som barnen redan lärt sig även rutiner och regler så de känner sig trygga. Denna vecka har vi övat stor, mittemellan och liten, jag har berättat lite flano-sagor för barnen under samlingarna samt provat på nya rörelselekar och ramsor. Vi var i en lekpark i närområdet som uppskattades mycket, den förmiddagen blev det mycket grovmotorik. Vi har läst saga efter maten och varvat ner lite grann. Språkutveckling och matematik på lärplattorna som vi kommer fortsätta med i grupper och öva på samarbete. Vi har även haft klippövning där barnen fick skapa sina egna tavlor.Och vi får inte glömma den viktiga leken, och det har vi inte glömt.

Susanne

År 1-3

Denna vecka är det barnens egna tankar kring veckan!

-Vi har pratat om addition och subtraktion- det är ett matte-språk plus och minus. Vi har jobbat med adjektiv som också var vårt mål för veckan. Det beskriver hur man är eller hur en sak ser ut. Vi har pratat om vattnets kretslopp och om luft. Vi har pratat om återvinning och gjort en egen återvinningsstation i klassrummet. Köket kommer samla på sig olika material som vi ska sortera. Vi har även en låda för leksaker där vi ska lägga våra saker som vi vill skänka till barn som är fattiga eller har det svårt.

V44-2015-1

På idrotten spelade vi fotboll och innebandy.

– Fast egentligen heter det ju inte innebandy fröken. Vi spelar ju utomhus :)

Så vi har visst spelat landbandy

V44-2015-2

Här ser ni vår nya klasskamrat Elliot under en passningsövning.

– Några av oss åkte och hade simträning. Vi lärde oss bentag och armtag. När vi gjorde bentag så tänkte vi- glass, pinne, strut. Och när vi tar armtag bakar vi pizza med armarna.

– Vi som stannade kvar hade fadderverksamhet med barn från förskoleklass. Vi spelade rimmemory och tränade på 10-kompisarna. Vi tränade också bokstavsljuden hade sagostund. Vi tränade också subtraktion med knappar.

I SO har vi pratat om olika religioner. Denna vecka var det fokus på Kristendomen och nästa är det Buddhismen som gäller. Vi har även fått besök av den sista figuren i läsfixarna som är Cowboyen. Cowboyen använder sitt lasso och sammanfattar en berättelse där man har en inledning, handling och ett avslut.

Idag hade eleverna syslöjd med Åsa Blomkvist (utbildad lärare för tidigare åldrar), som var vikarie för mig (Marie), då jag åkte och mötte upp min familj.

/ Marie

År 6-9

Denna vecka har vi haft bollspel på idrotten och tränat fotboll och innebandy. Här ser ni Leo ladda ett skott under straffturneringen.

V44-2015-3

Eftersom det är höstlovsvecka i Sverige har denna vecka varit utan nummer för de elever som läser på Sofia Distans, alltså en vecka tillgodo. Detta var också sista veckan med bara helårselever. Nästa vecka tillkommer tre tjejer till klassen, vilket känns spännande både för eleverna och mig som lärare! På måndag kommer Agneta Eidin Vesters till skolan och undervisar helårseleverna i år åtta och nio i hemkunskap. Vi önskar henne välkommen! För de elever som ska ha hemkunskap är det bra att vara så förberedda som möjligt!

Eva