Vecka 43, 2015

Idag lördag är det FN-dagen och den firade vi igår! Våra barn/elever gjorde ett fantastiskt fint framträdande och det var trevligt att så många föräldrar kom och tittade och fikade med oss!

I torsdags hade vi även besök av en FN-observatör, Don Rösberg, som berättade om sitt liv och tid i FN och detta var ett mycket uppskattat och lärande inslag för eleverna.

På idrotten i tisdags spann vi vidare på badminton, som vi förra veckan gick igenom och tränade grunder i. Denna lektion bestod mer av spel och vi såg en märkbar utveckling hos samtliga elever.

I torsdags var det hopprep och långhopprep på schemat. Från att flertalet inte tidigare kunnat hoppa alls, kunde vi denna dag genomföra både kombinationshopp enskilt, och även långhopprep i grupp där 7st lyckades hoppa samtidigt. De äldre körde ett konditionspass där vi även fick in styrka och flertalet koordinationsövningar som bidrog till att vi fick besök av Mr. Träningsvärk dagen efter…

V43-2015-1

På onsdag 28/10 är det simträning för dem som behöver öva simteknik. Simningen kommer fortsättningsvis att delas upp i olika pass pga att vi ska kunna arbeta mer individanpassat utifrån den nivå eleven ligger på.

Hanna som varit VFU-student på förskolan i 4v gjorde igår sin sista dag. Vi tackar Hanna för dessa veckor och hoppas att hon har fått med sig mycket erfarenheter och kunskap för sin framtida arbete.

På tisdag är det även vår förskolepedagog, Karins, sista dag. Karin har varit en enorm tillgång med erfarenhet och kompetens av att lära ut språkljud, normer och värden, samt vävt in det lärandet i leken på ett sätt som vi märker att barnen verkligen tagit till sig. Vi välkomnar samtidigt Susanne, som börjar på tisdag. Susanne arbetade på förskolan förra läsåret och kommer nu att bli ny ansvarig förskolepedagog. Det känns tryggt att vi har personal som både känner till de flesta barn och verksamheten. Det är en trygghet för barnen, samtidigt som vi personal hoppas på ett gott och utvecklande samarbete av såväl gammalt och nytt. Välkommen!

Ny elev nästa vecka är Elliot Johansson som går i år 3. Även han har gått på skolan tidigare. Välkommen tillbaka!

Förskolan

Gårdagens händelse, firandet av FN-dagen blev en fin stund på skolan. Vi är så stolta över förskolans barn som sjöng och agerade så fantastiskt bra.

Igår var det också Hannas sista dag på skolan. Hennes VFU-tid hos oss har gått väldigt fort.Hanna har varit en stor tillgång och vi kommer att sakna henne. Vi önskar henne lycka till som förskollärare.

Under veckan har vi fortsatt att träna på vilken dag det är och vilken månad man är född. Snart kan alla barn veckans dagar och vilken månad man är född. Vi har börjat att jobba med en ny saga om en vante. Sagan ger en god minnesträning vi får träna rams-räkning. Fråga era barn vad sagan handlar om. Det är en gammal folksaga som kanske någon av er känner igen.

Nu börjar min tid på skolan ta slut. Nästa tisdag den 27/10 är min sista arbetsdag. Jag vill tacka för att jag fått lära känna era fantastiska barn och önskar er alla en fortsatt bra tid på skolan. Jag kommer att tänka tillbaka på alla barn med glädje. Vi har haft många härliga och roliga stunder tillsammans.

Nästa vecka på onsdag 28/10 är det simträning för de som behöver träna simteknik. Vi är på samma ställe som vi var förra gången.

Karin, Jampa och Hanna (VFU-student)

Årskurs 1-3

“En sak man kan ta på, ett ting, namn på personer, städer, djur.” Man kan sätta en, ett eller flera framför och det finns singular och plural. Singular, då är man singel och själv – som när man inte har någon pojk/flickvän. Plural är flera. Sen kan man bestämma om man vill ha just DEN bokEN eller om det är vilken vilken bok som helst. Då är det i bestämd eller obestämd form!”

Veckans mål har alltså varit substantiv och det klarade de med bravur!

Vi har gått igenom att det finns ett mattespråk och att minus heter subtraktion och plus addition.

I engelskan har vi övat på teatern Bockarna Bruse som igår visades upp för föräldrarna på FN-dagen. De kunde sina repliker galant och hade ett utmärkt uttal!

Vi har tränat på “We Are the world”-sången och översatt textens betydelse och sjungit låten “Tillsammans”, som också sjöngs vid kalaset igår efter skolan ihop med förskoleklass. Vi repeterade FN-fakta och barnkonventionen som även lästes upp under framträdandet. Vi har gjort i ordning klassrummet så att det finns plats för fler elever, då semestereleverna nu börjar komma. Både eleverna och jag tyckte det blev luftigt och fint då vi passade på att rensa och göra klart ogjorda uppgifter.

Vi har under veckan haft förmånen att ha 2 barn från den Internationella skolan i Rayong, som under sitt skollov ville träna på sitt svenska ordförråd och uttal. Eleverna lärde dem svenska och de lärde oss mer engelska. Kul med utbyte och vi hoppas de kommer tillbaka i december på sitt nästa skollov :)

V43-2015-2

Som vi lovade förra veckan så har ni här beviset på elevernas fina fågelholk!

Marie

Årskurs 6-9

Under veckan har arbetet flutit på. Nästa vecka är det höstlov i Sverige, vilket innebär att det blir en ”extra” vecka för Sofia Distans-eleverna att arbeta under. Snart kommer eleverna att kunna ha hemkunskap och träslöjd då vi får hjälp ”utifrån” med detta. Vi hoppas att alla detaljer blir klara under nästa vecka.

Eva