Vecka 42, 2015

Lördagen den 24 oktober är det FN-dagen. På fredag eftermiddag vid skoldagens slut bjuder vi därför in föräldrar och syskon att fira FN-dagen tillsammans med oss! Vi bjuder på underhållning och fika. Mer info om detta kommer!

Denna vecka har präglats mycket av förberedelser inför den dagen!

Förskolan

Nu håller vi på att förbereda oss inför FN dagen. Vi håller på att lära oss en sång till den dagen.

Den här veckan har vi fortsatt att undersöka vad som finns på kroppen. Vi har tittat på hur örat ser ut inuti och var vi har ont när vi har öroninflammation. Ögat har vi pratat om också och fått sätta en bindel för ögonen för att känna hur det känns när man ska förflytta sig i rummet utan att se.

Prata gärna med era barn om vilken månad och dag de är födda. Vi pratar dagligen om vilken dag det är och vilken månad vi är födda i.
Att ramsräkna är en bra kunskap att ha vilket vi har tränat på under veckan. Ramsräkna gärna med era barn hemma. Räkna ärtor och köttbullar (eller vad ni äter) när ni t.ex äter middag

Karin, Jampa och Hanna (VFU-student)

Årskurs 1-3

I veckan har fokus legat på den kommande FN-dagen då vi läst om, kollat på film, sjungit och målat kring detta tema. Idag hade vi ett litet test där eleverna fick visa sina kunskaper och det gick (som jag redan visste) kanonbra för allihopa!

Vi är snart klara med vårt arbete kring året och årstiderna och då vi arbetat med hösten har vi kommit in på hur djuren lever och arbetar för att överleva vintrarna. När vi läste lite om fåglarna kom vi in på ordet fågelholk och snabbt började eleverna tycka att självklart ska fåglarna här ha en fågelholk. Jag som har tummen mitt i handen började fundera lite och insåg hur många ämnen som vävs in i byggandet av en fågelholk. Så i teknikämnet gjorde vi en konstruktion, i matten mätte vi och ritade mallar. I NO:n pratade vi om fåglar och SO:n om årstider och sedan har vi under dagen haft träslöjd där begrepp som fogsvans, gångjärn, tång, skruv och spik inte bara längre var ett ord utan fick visas, testas och sättas i ett sammanhang. Underbart kreativa elever vi har!

Vi har även fortsatt med vår engelska uppsättning av Bockarna Bruse och idag har eleverna knåpat ihop en peruk av en plastpåse och papper. Bilder av dessa underbara verk (fågelholken och peruken) kommer visas här på hemsidan nästa vecka.

Mål för veckan var: Att kunna fakta om FN=Uppnått!

Marie

Årskurs 6-9

Eleverna jobbar vidare efter sina planeringar. För att få flyt i arbetet och vana att jobba självständigt hemma är min målsättning att eleverna varje dag har någon uppgift att arbeta med hemma. Kolla gärna med era barn vad de har bestämt med mig!

Under veckan blev det tillfälle för åttorna att ha ett praktikpass i hemkunskap då köttbullar stod på menyn och ett av momenten i hemkunskapsplaneringen var att steka köttbullar. Goda köttbullar blev det till hela skolan!

Inom ramen för vårt FN-dagsfirande nästa fredag har eleverna fått varsin uppgift att ta reda på. Hör er gärna för om denna också!

Eva