Vecka 41, 2015

Denna vecka har elevgrupperna haft ett tillfälle i veckan med egen bordtennis och eleverna tyckte att det var ett bra koncept.

I måndags firade vi kanelbullens dag som egentligen var i söndags. Detta är en tradition som skolan haft i 3 år och bullarna från Pom’s bageri var både mättande och smaskiga.

V41-2015-1

På tisdagar kommer förskolan in ca 1 timme till årskurs 1-3 och använder sig av digitala verktyg där vi tränar bokstavsljud, matematiska former samt ordförrådet med hjälp av olika appar. Vi har även haft en gemensam eftermiddag tillsammans där år 1-3 var med och spelade rimspel, memory, tränade bokstäver, läste för de yngre och även deltog i en massagesaga. De yngre ser upp till de äldre och de äldre tar väl hand om de yngre. Kul med samarbete!

V41-2015-2

Då åskan och regnet tog över torsdagseftermiddagen blev simträningen flyttad till idag, fredag, för samtliga barn/elever. Vi uppmärksammade att merparten har god vattenvana och ligger långt fram i sina flyt/simkunskaper.

Förskolan

Det har varit en rolig och händelserik vecka. Kroppen har varit ett genomgående tema. Vi har känt efter hur hjärtat slår när vi sitter stilla och hur det slår när vi hoppat och sjungit. Vart tar maten vägen? Maten kommer till magsäcken och sen till tarmarna. Men hur långa är tarmarna? Vi har mätt upp längden på golvet för att få en uppfattning om hur lång tarmen är (5meter hos en vuxen).

Vi har haft vårt första bad i Kim house. Det fungerade väldigt bra och både barn och vuxna roade sig.

Nu är vår regelsol klar och undertecknad av barnen, med namn och tumavtryck. Reglerna har vi tillsammans kommit fram till.

Nästa vecka fortsätter vi med att arbeta med kroppen. Då ska vi fundera över varför vi har ett skelett.

Bockarna Bruse har varit veckans saga. Vi har läst, sjungit och dramatiserat.

Karin, Jampa och Hanna

Årskurs 1-3

Målet för veckan var att kunna utläsa klockan vid hel, halv, samt kvart i och kvart över. Detta satt inte 100% idag så vi har kvar det tillsammans med ett nytt mål nästa vecka.

Vi har börjat läsa om demokrati och därigenom kommit in på barns rättigheter. Barnkonventionen samt FN ligger nu i fokus då FN fyller 70år den 24:e oktober. Vi har börjat sjunga, illustrera bilder och arbeta kring dem 54 olika punkterna i barnkonventionen. Detta kommer redovisas i samband med firandet av FN-dagen.

När vi diskuterade FN och kollade på en film om den började vi diskutera krig, fred och olika händelser. Vi började prata om World Trade Center och kollade även på ett filmklipp från händelsen. Det var blandade känslor då barnens frågor och tankar började snurra, samtidigt som det är ett viktigt ämne och en sanning som tyvärr måste förmedlas. Vi jämförde FN-stadgan med att de, precis som våra klassregler är till för att undvika och FÖREBYGGA bråk och tjafs. Eleverna har en medvetenhet om olikheterna i världen men det viktigaste är att vi ändå landar i att trots detta så är vi ALLA LIKA MYCKET VÄRDA.

I engelskan arbetar vi kring de tre bockarna Bruse som vi läst, fört dialoger och animerat digitalt med handdockor, samt ska dramatisera. Det märks att eleverna pratar mycket engelska här i Thailand då de ligger långt fram kunskapsmässigt med ett gott uttal.

Marie

Årskurs 6-9

Eleverna jobbar vidare efter sina planeringar.

Simträningen idag fokuserade på att flyta, vilket alla behövde öva på. I slutändan klarade alla det för årskursen uppsatta målet. Alla upptäckte att en, tre eller åtta minuter kan vara en VÄÄÄLDIGT lång tid! :)

Eva