Vecka 4, 2015

Pussel

På måndag kommer två nya barn till förskolan pussel. Det betyder att barngruppen är 16 barn. Gruppen är jättefin

Denna vecka har djur projektet fokuserats på skapande. Barnen har haft finmotoriska övningar som att klippa och klistra. Barnen fick tidningar att hitta olika sorters djur och klistra dom på ett papper. Barnen målade djur i vattenfärger. Det är ett lärande i sig och balans hur mycket färg och vatten man ska ta. Nästa kommer vi fråga barnen, om de har djur hemma och vilka sorter. Synliggöra vilka djur det finns i Sverige och vilka djur det finns i Thailand. Hur ser djuren ut i våra länder?.

Utflyktsmål gick mot Zoo. Det var speciellt spännande med aporna. Andra djur som fanns att beskåda var struts, sengångare, lamm (som man kunde mata med napp flaska) med mera. Barnen åkte ett tåg innan vi åkte tillbaka till förskolan. Nästa vecka går utflykten till en närliggande lekpark som kallas för dinosaurie parken.

Torsdagens röris pass bjöd på ett rörelse pass till medryckande disco musik på vår skolgård. Här utövade vi olika kroppsrörelser. Barnen fick också själva vara med och bestämma om vilka rörelser som kompisarna skulle utföra. Passet avslutades förstås med avslappning och mycket intag av vatten.

Det var spännande saker som barnen hade med sig till fredagens tema påse. Bland annat var det hjullastare, Hulken, kramdjur och vackra stenar som var intressant att titta på. Här visade och berättade varje barn om sin sak för kompisarna. Att lyssna och bli lyssnad till är viktigt att kunna i en samling. Nästa veckas Tema påse( fredag) ska barnen ta med sig ETT djur. Det kan vara en sak eller en bild.

Förskoleklass startade denna vecka. Det är två timmar per dag. Det var fokus på arbetsblad med övningar i färg, former och storlekar. Bokstäver kommer barnen arbeta utifrån pedagogiska programmet bokstavslandet med tillhörande övningar. Som paus i arbetspassen spelar vi utmanande och lustfyllda spel.

– Susanne, Therese och Nueng

Åk 1-4

Ännu en vecka har gått och en elev lämnar oss och vi hälsar en ny elev välkommen till oss.

Denna vecka har vi haft tema djur, eleverna har ritat och skrivit om olika djur. På onsdagen besökte vi ett mindre Zoo som ligger utanför Bali Residence. Där fanns det apor, getter, lamm, strutsar, rådjur, höns, kaniner, påfågel mm. Barnen fick mata lammen med nappflaska. Där fanns också en lekplats med tåg och karuseller. En rolig dag tillsammans med förskolan!!

Vi har arbetat med att synliggöra inre bilder. Denna vecka läste jag om när Emil hissade upp Ida i flaggstänger. Vi pratade och diskuterade om innehållet och ritade bilder till.

På torsdagen hade vi idrott på skolan, det var dans på schemat. Även nästa vecka blir det dans på idrotten.

Eleverna har dekorerat sina IUP böcker de blev jättefina!! På bilden målade vi perspektiv bilder.

Ha en jättebra helg

– Lena

Åk 5-9

Eleverna arbetar på i vanligt vis, vissa jobbar på med egen planering och vissa jobbar vidare med studier genom Sofia Distans. Gemensamt för alla är att studierna går framåt och med goda resultat.
För närvarande är vi 9 elever i klassen, då vi i fredags sa hej då! till en av eleverna som gjorde sin sista dag här för säsongen, men redan på måndag så får vi en ny kamrat till klassen, vi ser fram emot detta med glädje.
Eftersom att alla eleverna jobbar efter sin egen planering, och med vitt skilda områden, så går det inte att berätta allmänt om vad eleverna jobbar med, de ämnen de har gemensamt är Idrott och LFT, och i LFTn så arbetade vi även denna vecka med värderingar, med vi började LFT passet med en repetition av det grundläggande som hela ämnet cirkulerar runt, självkänsla, självförtroende och självbild.

På torsdagen hade vi idrott på skolan, det var dans på schemat. Även nästa vecka blir det dans på idrotten.

–  Ken och Eva