Vecka 39, 2015

Den här veckan har Marie Stjärnklar kommit och Linda Axelsson jobbade sin sista dag hos oss. Med Marie kom bandyklubbor och bollar och snart kommer nog målen också. Eftersom det är väldigt lätt att skada fötterna när man spelar innebandy kommer vi att kräva att eleverna har skor (inte flip-flop!) för att få spela.

Pingis är en populär aktivitet på rasterna. För att alla ska få chansen att spela har vi tillsammans med eleverna bestämt olika speldagar för yngre-äldre, måndag till torsdag. De yngre barnen spelar på måndagar och onsdagar och de äldre på tisdagar och torsdagar. På för- och eftermiddagsrasten och på fredagarna spelar alla tillsammans. Vi testar detta i en vecka och kommer utvärdera det nästa fredag med eleverna.

Förskolan

Den här veckan har vi undersökt formerna kvadrat, cirkel, triangel och rektangel. Vi har tittat vilka former som finns i vår omgivning. Den form vi hittade minst av var triangel.

I torsdags följde vi med de äldre eleverna till stranden när de skulle ha idrott. Vi gick på snäckjakt och hittade många fina snäckor. Idag har vi tvättat snäckorna med tvål och diskmedel. Vi hoppas att snäckorna kommer att lukta lite bättre när de torkat.

Vi har haft en bra och rolig vecka tillsammans.

Karin och Jampa

Årskurs 1-3

Idag skriver vi med både glädje och sorg. Vi börjar med det sorgliga så har vi det avklarat… Jag, Linda, har idag gjort min sista dag på skolan och åker hem på tisdag. Jag har haft en fantastisk och lärorik tid som jag aldrig kommer glömma. Jag får försöka hitta lite tid att komma ner och hälsa på barnen och även mina kära kollegor.

Det glädjande är att det nu anlänt fler digitala resurser i form av datorer och Ipads, som gör att vi kan arbeta på ett varierat och lustfyllt sätt, som komplement till läroböckerna. Det digitala ersätter inte böckerna men det finns enorma möjligheter som är uppdaterade och moderniserade utefter elevernas individuella kunskapsnivå. Jag, Marie arbetar i Sverige som lärare och IKT-inspiratör och kommer därför introducera detta efterhand. Idag har vi ”flippat” klassrummet och samtliga elever har arbetat med ett nytt koncept som heter Bingel. Ni föräldrar har fått ett separat brev med information om detta där användarnamn och lösenord även finns. Är ni mer intresserade så gå in på http://www.bingel.se.

I matematiken har vi arbetat i böckerna varvat med Bingel, Vi har även målat tal och arbetat med tallinjen och tiokompisarna. Dessa fina talbilder är något vi kommer använda oss av hela läsåret i undervisningen.

I svenska har några av eleverna fått nya böcker som heter Zick Zack. Det handlar om läsa och skriva och har en direkt koppling till Bingel där eleverna får återupprepning av digitala hör- och skrivövningar av det de precis arbetat med i boken. Vi skriver även egna berättelser och renskriver dem på datorn efter respons.

På idrotten gick vi igenom kulstötningsteknik och saxteknik i höjdhopp.

Linda och Marie

Årskurs 6-9

Eleverna jobbar vidare efter sina planeringar.

Vi fortsätter med friidrott. Denna vecka har eleverna provat på starter, stafettväxlingar, höjdhopp, häcklöpning och tresteg.

Eleverna har fått inloggning till inläsningstjänst, dvs alla läromedel finns inlästa så att man kan lyssna genom datorn eller I-pad. Separat information har lämnats till eleverna.

Eva