Vecka 3, 2015

Pussel

Tre nya barn denna vecka som vi introducerat in i gruppen, de ha verkligen funnit sig till rätta på den korta tiden. Denna vecka har vi lärt känna varandra och det har varit mycket fri lek, på samlingarna har vi den populära tavlan där vi barnen lär sig vad sina kamrater och pedagogerna heter samt veckodagarna, vi sjunger en speciell sång som handlar om veckans dagar.

Vi har även varit ute mer än vad vi brukar på grund av att det har varit svalt på morgonen, vi har fått ny sand i våra två sandlådor så nu blir det mycket sandlådelek. I Torsdags var det fyra barn som fick åka och bada till en pool i Mae Rampung och träna på att vara i vatten.

Veckan avslutades med att vi såg en film som heter Fablernas värld som handlar om olika djur, efter filmen fick barnen måla ett eller flera djur som medverkade i filmen. Detta var en start på vårt projekt som kommer handla om djur.

På måndag startar vi med förskoleklassverksamheten det är fyra barn som ingår i denna grupp, Therese och Susanne kommer turas om att ansvara för gruppen och vi räknar med att förskoleklassen går i från ungefär 1timma i början.

Nästa fredag börjar vi med vår “visningssamling” som betyder att barnen tar med något hemifrån det behöver inte vara en leksak det kan vara något man tycker väldigt mycket om.

Nästa Onsdag åker vi till ett litet zoo och träffar olika djur vi tar med oss frukt och vatten.

– Susanne, Therese och Nueng

Åk 1-4

Några nya barn har börjat och några har slutat, klassen består nu av 12 barn från år 1 till 4.

Den här veckan har vi pratat om regler på LFT, vilka regler som finns på olika ställen. Vi diskuterade om regler var bra eller dåligt. Vi pratade också om oskrivna regler.

På svenskan har vi pratat om inre bilder, jag har läst bl.a. en bit ur Kajsa Kavat och barnen fick sedan rita en bild till texten.

Vi har gjort paletten, skrivit ord i minutboken.På idrotten var vi och simmade i pool på See Sun Sand.

Trevlig Helg önskar vi

– Lena och Eva

Åk 5-9

LFT

Som alltid prat om självkänsla, självförtroende och självbild.
Veckans uppdrag prat om Värderingar och tankar kring det. Var kommer våra värderingar från?

– Ken och Lena