Vecka 20, 2016

Detta är näst sista veckobrevet och bara EN vecka kvar till sommarlov! Det känns väldigt konstigt!

Vi har fortsatt att sjunga sommarsånger på morgonsamlingarna och på torsdag morgon testade vi på ”scenen” utan textpapper för att se hur mycket mer vi måste öva och på vad. Vissa behöver öva mer och andra mindre, men alla måste öva (inklusive körledaren…) för att bli riktigt säkra på texterna!

På torsdagen var både förskolan och skolan vid Kims House och hade terminens sista simträning. Det blev en del tid till lek också.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nästa vecka är alltså sista skolveckan och den kommer att se lite annorlunda ut, då Johanna och Agnes slutar redan på tisdagen, eftersom de måste åka hem då. Onsdag, torsdag och fredag kommer alltså Eva att undervisa 1-9 och Jampa kommer att vara ensam på förskolan.

På tisdagen är det alltså Johannas och Agnes sista dag och vi har planerat att göra en utflykt till nationalparken Wang Kaew på eftermiddagen. Då kommer alla att vara med, från förskola till år nio och hela skolans personal.

På fredagen är det sista skoldagen och avslutning. Vi kommer att ha lektioner som vanligt på förmiddagen och efter lunch, 12.30 är alla föräldrar, syskon och andra anhöriga välkomna på en liten avslutningsceremoni och fika tillsammans.

Trevlig helg allihop! Här kommer våra olika bidrag.

Förskolan

Denna vecka har gått fort. Man märker att alla börjar bli trötta och sommarlovet närmar sig.

Jag var uppe hos högstadiet på måndagen och Jampa var själv med dem igen. Men det gick som vanligt bra.

Vi har fortsatt arbeta med läsplattorna, men sedan har vi även jobbat med siffror och lite matte. Inga problem tyckte eleverna.

På tisdagen och torsdagen var vi med på idrott tillsammans med skolan. Tisdagen bjöd på dans och torsdagen bjöd på simning. Dansen var lite svår, men simningen var riktigt rolig!

Eleverna har länge velat bygga en koja, så i torsdags hjälpte jag dem att bygga en stor koja. Alla var med och kom med idéer och hjälptes åt. Den blev riktigt fin!

13235078_10209307827800790_1558525792_o

På fredagen tog vi det lite lugnt och kollade på film. Det var ett skönt och lugnt avslut på denna vecka.

Nästa vecka är det bara två dagar kvar för mig. Tiden har gått fort! Kommer sakna alla härliga på skolan. Kanske vi ses igen snart!

Agnes

 

Åk 1-3

Måndag och en ny vecka. Det känns som om det bara är måndag och fredag i veckorna då de går så fort.

Vi har observerat, dokumenterat och funderat ut en hypotes runt vårt växtprojekt. Den som står i lådan och får vatten växter bäst, 17 cm på en vecka! De som står ute och får omvårdnad och sol växer också så det knakar. De står så vi ser dem genom fönstret. Därifrån gör vi observationer, men de skriver vi inte ner i vårt protokoll, det är till för projektet.

13242265_1175303585821217_68001392_o

Det har åskat en del denna vecka, två knallar var nog precis ovanför skolan. Då fick vi äta under tak och jag hade några väldigt nära mig. Skönt att det blev lite lite svalare. Det känns som om allt sätter igång och växer också med lite regn.

Veckans arbete har gått ut på att göra klart och avsluta. Det har varit febril aktivitet och djup koncentration. Jag blir så stolt när ett leende formas på en elevs läppar när han/hon gjort klart något och är så nöjd med resultatet.

13271958_1175303412487901_1243090426_o

Varje rast leker de burken, eller dunken som de kallar den. De hittar så bra gömställen varje gång. Vi måste ha en liten dricka-och-ta-igen-sig-paus när de kommer in, då det är varmt och svettigt.

Nu har jag bara två dagar kvar i skolan och hur konstigt är inte det. Var tog 9 veckor vägen? Det gick väldigt fort. Eleverna har fem dagar kvar. Det är avlutning nästa fredag. Inbjudan kommer, de är under produktion.

Johanna

6-9

Nu brinner det i knutarna! Allt ska bli klart innan terminen är slut! Ett intensivt arbete pågår! Killarna har övat vidare på sin dans för att spela in den och skicka till Sofia Distans. Bra jobbat så här långt!

På måndagen var jag ledig och Agnes kom in som vikarie. Nu ska jag dock se till att vara på plats tills det är dags att gå på sommarlov.

Eva

 

Idrott

På tisdagens idrottslektion hade vi sista danspasset med vals, bugg och jenka. Vi repeterade det vi gjort tidigare och några provade också lite snurrar. Som en del i det hela blir det också lite musikalisk allmänbildning att få lyssna på lite gammal 50-talsrock!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På torsdagen var vi och simmade vid Kims House. Högstadiet simmade ryggsim; olika långt beroende på vilken årskurs man tillhör, 150-500 meter. Lågstadiet simmade både bröst- och ryggsim, olika långt beroende på årskurs, 100-200 meter. Förskolan tränade också, men lekte mest. ”Glass-pinne-strut” har varit ett användbart knep vid simträningen. Alla hann också leka en del innan det var dags att kliva upp och åka tillbaka till skolan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eva och Johanna