Vecka 2, 2015

Pussel

Vi hälsar tre nya barn och de gamla barnen välkomna till förskolan Pussel och även ni föräldrar. Pedagogerna på förskolan heter Susanne, Nueng och Therese. Denna vecka har det varit en mjukstart med mycket lek då barnen fått möjlighet att lära känna varandra. På samlingarna har vi haft närvaro, lekar som hunden och benet samt vem som gömmer sig under filten: Ett barn går ut från rummet och gissar sen vem som gömmer sig, språk: sagor, rim och ramsor och matematik och fruktstund förstås.

Denna vecka har Susanne varit ledig  men det har löst sig på ett bra sätt då vi på förskolan har fått väldig fin hjälp av några skolbarn. Nästa vecka kommer verksamheten fokuseras på mer lärande. Förskoleklass kommer komma igång. Susanne och Therese kommer hålla lektionerna.

Barnen har lekt mycket med miniponnys och dockor. Rollekar har barnen lekt som restaurang och familj. Barnen tycker om att leka kurragömma. Utelekar har varit bollekar, leka med bilar. På vilan har vi läst böcker varje dag utom fredag. Vi avslutade veckan med en fredagsfilm; Björnbröder.

– Susanne, Therese och Nueng

Åk 1-4

Första veckan efter juluppehållet är nu slut. Flera elever lämnade klassen innan jul och nya har kommit denna vecka. Den här veckan har det varit 11 elever i klassen.

Förutom elevernas egna planeringar har vi haft idrott och LFT. På idrotten hade vi samarbetsövningar tillsammans med klass 4 till 9. På LFT sammanfattade vi höstens innehåll på LFT lektionerna. Självbild, självförtroende, självkänsla , familj, kamrater och mycket annat har under terminen diskuterats.

Vi arbetar också med finmotoriken, tränar handens rörelser, genom att varje dag arbeta med paletten och minutskrivning.

Vi har pratat mycket om hur en god kamrat är och hur man blir en god kamrat själv.

Trevlig Helg

– Lena

Åk 5-9

Ett nytt år har tagit sin början, och med det så har även en ny termin påbörjats. Den nya terminen har inneburit några förändringar här på skolan.

Just nu så jobbar jag, Ken, som lärare för eleverna på högstadiet. För tillfället så är vi 9 elever i den elevgruppen, vara av två st är nya för terminen.

Under veckan så har fokus för eleverna varit att komma in i rutinerna kring skolarbetet igen, 2 veckor av jullov har en tendens att få eleverna att glömma. Vi har gjort en planering över veckan och även tittat på var i helhets- planeringen de ligger. Just nu så ser det riktigt bra ut, alla ligger i fas, eller nästan i fas, med vad som ska vara gjort till den nuvarande veckan.

Vi kommer under den kommande veckan att titta lite närmare och mer ingående varje ämne, och varje elev, så att inget faller mellan stolarna vad gäller inlämningar och avklarade uppgifter.

Så för att sammanfatta veckan, vi har lärt känna de nya eleverna, vi har lugnt och sansat närmat oss skolböckerna, och dess uppgifter och vant oss vid att nu är lovet över och skolan har äntligen tagit sin början igen.

– Ken

LFT

Veckans LFT lektion genomförde gemensamt med alla eleverna på skolan. Ämnet för dagen var upprepning och återkoppling.
Vi gick igenom och återkopplade gemensamt kring alla delar från höstterminen.

  • Självkänsla, Självförtroende och Självbild
  • Självkännedom
  • Känslor
  • Familj
  • Vänskap/Mobbing

Nästa vecka kommer ämnet att vara: VÄRDERINGAR – Rätt och fe!, Att våga stå för sina värderingar!

– Ken och Lena
___________________________________________________________________________

PRESENTATION

Jag heter Therese och är ny förskollärare på förskolan Pussel. Jag är 43 år gammal och bor med min familj i Mae Phim. Vi flyttade till Thailand under julen 2014.

Jag utbildade mig till förskollärare år 2010 på högskolan för lärande och kommunikation. Senare åren har jag arbetat som förskollärare i Hammarby Sjöstads Förskolor, Stockholm, Sverige. De flesta förskolor jag har arbetat på har varit Reggio Emilia-inspirerade förskolor.

Jag tycker om resor och har rest i 30 länder. Segling, böcker­, film och oljemålning är några intressen som jag har. Det ska bli roligt och intressant att få arbeta med era härliga barn och träffa er föräldrar.

Therese

_____________________________________________________________________________________

– Eva