Vecka 17, 2016

Det har varit en varm vecka. Puh! Det är imponerande hur aktiva barnen ändå är på rasterna. De leker burken och hoppar hopprep – bland annat.

På torsdagen antog vi, tillsammans med 29 andra svenska skolor, utmaningen från facebooksidan rastaktivisterna att hoppa så många hopp hopprep som möjligt på två 20-minuterspass. 1892 hopp blev det! Alla från förskolan och skolan som ville fick vara med och hoppa. Bra jobbat alla!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På fredagens morgonsamling pratade vi om Valborgsmässoafton och första maj, vad man gör då i Sverige och andra länder och varför. Vi tog också upp att Sveriges kung fyller 70 år. Från och med nu kommer vi också att börja öva på sommarsånger inför avslutningen den 27 maj.

Vi avslutade återigen veckan med disco på eftermiddagsrasten för alla som ville. Full rulle och härlig dansglädje!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denna vecka slutade Noomi, Otilia, Natalie och Julius. Tack för den här tiden!

Trevlig helg alla och varsågod, här kommer våra olika bidrag!

 

Förskolan

Denna vecka har vi på förskolan fortsatt att arbeta med siffror. Sexan och åttan var riktigt knepiga, men med lite övning så klarade vi dem fint.

Vi har även fått nytt lim till förskolan då det gamla blev torrt och tog slut. Så det har blivit en hel del pyssel. Bland annat har vi pysslat blomsterkransar, nu med sommarlovet runt hörnet. Sedan har barnen själva pysslat lite fjärilar och blommor och målat mycket!

Pyssel krans

I onsdags sa vi hejdå till Otilia och Noomi som gick sin sista dag. Det märks att två har lämnat oss, det kändes väldigt tomt på torsdagen när vi gick till parken.

Julius från skolan har varit nere tre gånger och läst för barnen på sagostunden och det har de tyckt varit kul. Lite omväxling från mig. Haha!

På torsdagen satte jag på en ljudbok. Det gick bra i början men efter ett tag blir de uttråkade och vill röra på sig. Jag tycker att det kan vara skönt för dem med lite omväxling.

Förra veckan satte jag upp olika humör som barnen varje dag får ändra. Det har vi fortsatt med denna vecka. Det är bra för barnen att uttrycka sina känslor och så kan vi prata om de olika känslorna och kanske lösa olösta frågor eller konflikter.

Nästa vecka kommer det att kännas ännu mer tomt på förskolan då vi fick säga hejdå till ännu en elev. Nathalie gick nämligen sin sista dag, idag fredag. Så nu är vi bara fyra barn kvar på förskolan.

Men det ska gå bra det med, sommarlovet börjar ju närma sig!

Agnes

 

Åk 1-3

Veckan har gått fort och vi har gjort en massa saker.

NO-ljudprojektet avslutades med att vi gjorde burktelefoner. Kul! Alla ska ha fått hem ett exemplar. Vi hade en lång diskussion om hur det kom sig att det fungerade. En liten gubbe som sprang fram och tillbaka, eller vad var det?

telefon

Vad örats olika delar heter kan eleverna nu. På måndag ska vi ha ett litet, litet test. Tror inte att det ska var några problem.

Att skriva en saga med början, problem, lösning och slut kunde alla elever galant! Men att skriva en faktatext var svårare. Speciellt det där ordet ”klassificering”! Med lite övande tror jag att alla kommit på vad det var och vad en faktatext ska innehålla. Årskurs 3 har haft det i läxa och berättade utifrån stödord om Kattugglan. Nästa vecka blir det återberättande text.

I SO har vi gått igenom kristendomens, islams, buddismens, judendomens och hinduismens heliga tecken, bok och motsvarigheten till präster i de olika religionerna. De ritade och berättade för varandra.

Vår affär tar sakta form. Vi har gjort skyltar till de olika borden där de olika påsarna med matvaror står. Vilka spännande diskussioner vi hade om priser i Sverige och motsvarande priser i Thailand. Det är inte lätt men vi sökte på internet och försökte komma på priserna. Vi fick höfta lite ibland. Nästa steg är att göra pengarna Bath. Svenska pengar finns redan. Sedan kan vi bjuda in till att handla. Här övar vi att växla pengar, tiotals- övergångar, överslagsräkning, huvudräkning och annat matnyttigt.

Valborg firas i Sverige i helgen och vår kungs 70 års fest. Lite bild kring detta blev det på fredagseftermiddagen.

Johanna

 

6-9

De olika områden som det har arbetats med hos oss denna vecka är bland annat noveller, elektricitet och magnetism, bildkollage, musikanalys, geologi, brobygge och en analys om kärlek på engelska…

Här hjälps två elever åt med ett teknikprojekt att bygga en bro.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Då Julius slutat i klassen och åker hem till Sverige nästa vecka består klassen nu bara av helårselever.

Eva

 

Idrott

På tisdagens idrottslektion hoppade vi hopprep och hade cirkelträning igen, allt för att få till rörelserna ordentligt. Det gick riktigt bra och alla kämpade!

På torsdagens ägnade vi en del av idrottslektionen till hopprepsutmaningen och sedan gick vi igenom valsstegen. Först fick eleverna bara göra stegen utan musik, sedan med musik och till sist fick de pröva att dansa i par. Det var lite svårt, men vi kommer att fortsätta öva! Vi pratade också lite om när man kan behöva kunna dansa vals.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eva och Johanna