Vecka 16, 2016

Tillbaka efter ett välförtjänt lov! Dagarna rullar på med skolarbete varvat med rastaktiviteter. Förskolan har varit i parken och skolan har haft simträning, mer om det nedan.

.simning

Veckan avslutades med disco! Alla var med och dansade!

Tack för denna vecka och ha en trevlig helg!

 

Förskolan

Denna vecka har Jampa varit tillbaka på förskolan. Vi har jobbat med både alfabetet och tränat på att skriva siffror. Jampa gjorde egna böcker till alla barnen och då tyckte de att det var extra kul att arbeta! De tycker det är lite knepigt hur man ska skriva siffrorna och vilket håll de ska vara, men vi övar och övar och snart sitter det.

Vi har även infört en morgon- och eftermiddagsrutin, där varje elev får sätta sitt namn på ansiktet vars humör de är på, så att vi kan prata om hur ett humör kan förändras och varför man kanske har gått från att vara arg till glad eller tvärt om. Det har eleverna tyckt vart roligt.

Sagoläsningen har gått bra, eleverna har lyssnat bra och kan även återberätta lite av berättelsen.

På torsdagen gick vi till parken. Det är väldigt varmt nu så på hemvägen var barnen väldigt trötta. Men till slut kom vi tillbaka. Eftermiddagen var väldigt lugn, så jag tror att värmen tog lite på krafterna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På fredagen så fortsatte vi att öva på att skriva siffror och på eftermiddagen tog vi det lite lugnt och kollade på en film. Några av barnen var också med på discot på eftermiddagen.

Agnes

 

Åk 1-3

Denna vecka har 1-3 arbetat med en ny morgonrutin. Varje morgon ska vi räkna en matteremsa (tar ca 2 min att göra), sedan skriva något (det är inte viktigt vad utan att man får in rutinen att skriva) och sist men inte minst läsa. Några elever läser med öronen och några med ögonen. Båda sätten fungerar utmärkt. Det går riktigt bra och de arbetar väldigt koncentrerat. De kan också redan se sin egen utveckling. Kul!

På svenskan har vi gått igenom vad en faktatext är och hur man kan ta ut stödord. De är mycket duktiga på det. Vi ska nu öva på att återberätta texten utifrån stödorden men det får bli nästa vecka.

Faktatexterna har handlat om olika insekter så som humlan och nyckelpigan. Årskurs 3 har fått en text som handlar om kattugglan i läxa för att öva lite mera hemma och för att de ska ha bra texter att läsa. Alla dessa texter gör att vi får in livscykeln för dessa insekter och då har vi fått in NO. Där hann vi läsa om fjärilen och myran snabbt i måndags och deras livscykler. De kom på att alla insekter vi läst om startade med ett ägg (frågan kom upp vad som kom först ägget eller insekten – vad svarar man på den frågan?) sedan larv och sedan utvecklad insekt (fjärilen hade ett puppstadium också). Alltså ganska lika varandra. Roligt att de kunde se sambandet själva.

Jag hade med mig 7 burkar med olika saker i som eleverna först fick gissa vad det var i och sedan tittade vi och såg vad det var. Det var väldigt svårt att höra vissa saker som gem, kapsyler och snäckor. Ja vår hörsel är fin men ibland luras vi av den. Örats olika delar och vad en ljudvåg är har vi läst och pratat om. Spännande!

Vi har simmat på Kim´s place. Alla treor simmade 200 m bröstsim och 50 m rygg. Heja heja! Alla andra visade att de kan simma 3 längder bröstsim och en längd ryggsim. De är alla så duktiga.

Vi har startat en affär för att öva matematik (ex handla saker, betala och ge tillbaka i både svenska kronor och Baht bara för att få en uppfattning om olikheten i valutorna). Därför har vi vikt påsar och låtsas att vi har matvaror i. Då får vi in lite bild. På påsarna skriver och ritar vi vad det är i och vad priset ska vara.

Johanna

 

6-9

Denna vecka har jag bara varit på plats tre dagar då jag har semesterdagar kvar att ta ut och gärna ville förlänga lovet lite. Därför har Sophie fått den äran att ta hand om min klass. De elever som är kvar nu har lite av en slutspurt kvar av denna termin. Nu gäller det att hinna arbeta och få saker klara och väl utförda till terminsslutet.

Eva

 

Idrott

Tisdagens idrottslektion inleddes med hopprep, vilket är ett populärt inslag då det hela tiden går att hitta nya utmaningar samtidigt som vi värmer upp. Sedan hade vi cirkelträning. Vi har kört ett liknande program några gånger nu. Det är fortfarande lite klurigt att få till alla rörelser rätt, men det går bättre och bättre! Vi avslutade lektionen med en riktig genomkörare så alla var riktigt ordentligt trötta och svettiga när vi var färdiga!

Här kämpar alla med armhävningar. Heja!

armhävningar

På torsdagen hade vi simning. Egentligen var det meningen att vi skulle vara i Pinery Park, men på grund av flera omständigheter kunde vi inte komma utan fick i sista stund möjligheten att vara vid Kims House i stället. De yngre eleverna, 1-3 fick simma 200 meter, medan de äldre eleverna hade olika mål med lektionen. De som inte varit med vid förra simtillfället fick simma klädsim, annars var det olika långa sträckor anpassat till årskurs. I en tiometersbassäng blir det MÅNGA längder om man ska simma 1000 meter som var den längsta sträckan… Och väldigt ansträngande…

12696224_10153555478989426_20927486_n

Därefter fanns det tid för både organiserad och fri lek.

Eva och Johanna