Vecka 14, 2016

Veckan avslutades med Son Kranfirande i förskott. Jampa berättade om traditionerna kring Son Kran på morgonen och till eftermiddagen hade Jampa, Ning och Dam ställt i ordning så fint på skolgården med ljus, blommor och Buddhastaty. Det blev en fin ceremoni och sedan satte vattenkriget igång! Stora och små lekte tillsammans och hade SÅ roligt! Vilken härlig eftermiddag!

VB14-2016-1

Denna vecka slutade Anne. Tack för denna gång!

Måndagen efter lovet kommer Eva att vara ledig. Då kommer Sophie att vara vikarie.

Ha ett skönt lov allihop! Njut! Vi ses om en dryg vecka.

Förskolan

Denna vecka har Jampa varit sjuk hela veckan så Sophie har hoppat in som vikarie. Men allt har gått som smör ändå.

Vi har fortsatt med alfabetet lite denna vecka. Barnen fick spela ett spel med 5 myror är fler än 4 elefanter, sen gjorde de även några bokstäver med kropparna på skolgården innan det blev för varmt och vi gick in.

Vi har även fortsatt med rim, det har eleverna tyckt vart jättekul och de kan rimma massor.

Vi gick till parken på onsdagen och var där hela förmiddagen. Det var väldigt varmt, så på vägen hem fick barnen sitta i vagnen och jag och Sophie puttade. Träningspasset för dagen blev gjort!! :)
Som lite lugnare aktivitet har vi gjort garnbollar och målat väldigt mycket i veckan också. Många av barnen tycker om att sätta sig ner och pyssla så det har vi gjort.

På fredagen firade vi Song Kran och våra elever gick hela dagen och längtade på att firandet skulle börja. När allt väl satte igång hade de riktigt kul och kastade vatten på både lärare och elever. Inte en kotte var torr. Men oj vad kul de hade!

Agnes

Åk 1-3

Veckan har gått både långsamt och fort. Långsamt då jag hela tisdagen trodde det var onsdag. Fast nu är det redan fredag och ett långt härligt lov väntar framför oss så nu har det gått fort.

Vi har läst, skrivit och räknat som andra veckor. Tisdagens idrottslektion var så rolig och alla var med så häftigt. Aerobics som leddes av Eva. Bra kämpat i värmen.

Sverige är ganska unikt i ett avseende – Vi har “Allemansrätten”. En lektion diskuterades den och jag satte upp den på väggen därefter. Jag ser att de går och läser på den till och från.

Vi har haft hemlig kompis som vi avslöjade redan i onsdags då det var några elever som åkte iväg redan på torsdagen. Några elever hade gissat vem som var hemlig kompis andra inte. Jag tror att vi ska göra det en gång till. Många kom till mig och frågade vad man kunde göra. Så många bra funderingar och samtal jag har haft.

Nästan varje rast vill några/alla hoppa hopprep. Jag har början till en bra vevarm. Nu kan alla elever hoppa. En var så otroligt stolt när den lärde sig i onsdags. Oh mitt frökenhjärta blir så varmt när jag ser elever komma över sina svårigheter och glädjen sprider sig i hela ansiktet på dem.

Även i matematiken gör de små framsteg och ser mönster och likheter/skillnader. Även det ger en sådan glädje när de är som om en polett faller ner och de säger aha! Härligt!

Onsdag eftermiddag tittade vi på film eller i varje fall försökte (eleverna var så duktiga med att vänta när jag försökte på alla sätt få igång filmen!). VI lyckades få igång den till sista timmen innan dagens slut. Förskolan hade utvecklingssamtal så vi försökte ordna så att alla hade något att göra, därför tittade vi på film.

Vi gjorde ett “Ordklassespel” i torsdag för att öva riktigt mycket på vad ett substantiv, adjektiv och verb är. Det gav oss knäppa meningar. Fråga gärna eleverna hur vi gjorde. Det skulle börja på samma bokstav också. Klurigt och lite svårt men det ska det vara i lagom portioner.

Vi var med hela skolan och spelade badminton på torsdagen. Otroligt varmt men vad de kämpar på. Jag fick öva tillsammans med några som behövde öva lite mera. Andra spelade mot varandra. Allt avslutades med en stafett. Se mera av Eva.

Fredagen avslutades med fin ceremoni för att fira Son Kran. Tack Jampa, Ning och Dam för att ni ordnat så fint.

Sedan startade det stora vattenkriget! Vilken känsla att få spruta, hälla och skvätta så mycket vatten man ville i en hel timme på alla. Det var en upplevelse jag sent kommer glömma.

Johanna

5-9

De uppgifter eleverna har arbetat med denna vecka har bland annat handlat om krafter, arbete och effekt i fysik, att skriva om djur i svenska, engelsk grammatik, ljus och även denna vecka nationella prov i matte. På fredagen hade eleverna sin sista träslöjdslektion, så nu är deras kistor klara!

VB14-2016-2

Eva

Idrott

På tisdagens lektion värmde vi upp med hopprep och hade sedan aerobics. Många tycker att det är svårt, men det går bättre och bättre! Dock verkar det vila en förbannelse över aerobicspassen, då strömmen gick IGEN! Det blir ganska tråkigt att göra aerobics utan musik, så idrottspasset avslutades med hopprep igen…

VB14-2016-3

På torsdagens lektion var vi på idrottsplatsen och spelade badminton med nya bollar. Det övades servar och slag och vi avslutade med en annan stafett än förra gången. Vinden gjorde att det blev ganska svårt att gå i mål och lagen var så jämna så det var bara en decimeter mellan dem vid målgång! Bra jobbat alla!

Eva och Johanna