Vecka 12, 2016

Denna vecka har det varit ganska stora förändringar, då Sophie, Marie och Uffe har slutat och vi har fått in Agnes på förskolan och Johanna i 1-3an. Välkomna till oss! När det blir personalförändringar faller det sig också naturligt att det sker vissa förändringar i övrigt. Vi har från och med denna vecka återgått till gemensamma samlingar på skolan, men bara på måndagar och fredagar.

På måndagens samling uppmärksammade vi ”rocka sockorna”och pratade lite omhur detta startade och varför vi tycker att detta är viktigt. Eftersom ingen av oss hade strumpor på sig målade vi istället tånaglarna och/eller fingernaglarna i glada färger för att hylla våra olikheter och allas lika värde!

VB12-2016-1

På torsdagen hade skolan (1-9) simning i Pinery Park. Mer om det under idrott.

På fredagens morgonsamling pratade vi om påsken, eftersom det var långfredag. Vi pratade både om den kristna bakgrunden och de delar av vårt påskfirande som kommer från äldre traditioner. Förskolan har påskpysslat i flera dagar, men på fredagen fick även skolans elever påskpyssla. Det blev huvudsakligen ”bollkycklingar” och påskkort, men även en del annat. Dagen avslutades med kvaststafett.

VB12-2016-2

Denna vecka har Tanva slutat på förskolan. Vi hoppas att han kommer att trivas på sin nya förskola!

Förskolan

Hej, jag heter Agnes, jag har tagit över efter Sophie på förskolan. Vi jobbade två dagar tillsammans denna vecka innan hon slutade. Oturligt nog blev jag sjuk och sängliggande torsdag och fredag. Så då har Riitta hoppat in och vikarierat.

Dagarna innan jag blev sjuk arbetade vi mycket med pärlplattorna som vi hade tagit med från Sverige. Det tyckte barnen var jätteroligt och vi strök dem även så att barnen kunde ta med sig dem hem och visa. Jampa gjorde även “slime” och lite trolldeg en av dagarna som barnen tyckte var roligt. På torsdagen var de i parken och lekte.

Onsdagen den 6 april kommer Sophie och jag gemensamt hålla i utvecklingssamtalen. De kommer då att ske under skoldagen, förmodligen på eftermiddagen. Mer information om detta kommer. Jag hoppas att alla har möjlighet att komma då.

Agnes

Åk 1-3

Hej Jag heter Johanna och kom till skolan i måndags morse tillsammans med min dotter Agnes, som ska arbeta på förskolan. Vi kom direkt från flygplatsen så måndagen är lite suddig för mig – ganska mycket intryck efter en lång flygning! Det var tur att Marie var där och visade var allt var. Tisdagen var också Marie där och visade och förklarade mer för mig vilket var så skönt, allt för att göra övergången så smidig som möjligt för era barn.

På onsdagen gick jag igenom åk 1-2s läxa. Vad det var roligt att få läsa och prata lite på tu man hand med var och en!

På torsdagen gick vi igenom vad påsken var innan Sverige blev kristet. Många av dessa traditioner ser vi spår av än idag. Vi pratade lite om att påskkärringarna åkte till Blåkulla på skärtorsdagen och hade fest. Barnen hemma klär ut sig och går ut och ger påskkort och vill ha godis i utbyte hos grannarna. Det var lite konstigt tyckte eleverna.

På eftermiddagen åkte vi till Pinery Park och hade simträning. Alla elever kan simma bröstsim och ryggsim några meter. Nästan alla kan flyta. Så härligt!

På fredagen hade eleverna lite olika aktiviteter efter samlingen. Medan treorna hade matematik uppe hos Eva och några hade nybörjarthai spelade åk 1-2 olika matematikspel, bland annat först till 50 eller först till 0 från 50. Mycket addition och subtraktion blev det. Åk 1 spelade10-kompisarna och jag förlorade alla gångerna…

Den kristna viktiga högtiden Påsken gick vi igenom och ritade och skrev till. Jag tror att alla elever var mycket nöjda med sina alster.

På rasterna har vi spelat fyra i familjen. Jag förlorade alla gånger även här!

Efter lunch påskpysslade vi hela eftermiddagen. Pillrigt var det men fint blev det!

Johanna

5-9 (3)

Denna vecka har eleverna som vanligt arbetat på med sina planeringar och det har varit både matteprov och diktamen, samt nationella prov i engelska. Områden som har varit på tapeten har exempelvis varit thailändsk musik, drömbilder, Rolling Stones (på engelska) och antik litteratur. Kistorna på slöjden börjar ta form och nästa vecka ska de bli klara.

Treorna kommer upp och arbetar med matte och tränar multiplikation och division för fullt. Det kommer att bli mer övning på multiplikationstabellerna!

Under kommande vecka kommer jag att sätta igång med utvecklingssamtal för helårseleverna. Semestereleverna har sina avslutande samtal som vanligt.

Eva

Idrott

På tisdagens lektion spelade vi multiboll igen, till mångas stora glädje. Det är dock mycket att tänka på i lagsporter; att passa alla i laget, se till att den som har bollen ser eller hör var man är så de kan passa, spela schysst och uppmuntra varandra, hålla sig till reglerna och sist men inte minst – ha roligt! Det ÄR inte viktigt att vinna!

På torsdagen var vi och simmade i Pinery Park. De yngre barnen tränade bröst- och ryggsim och de äldre tränade klädsim, trampa vatten och dykning. På slutet blev det också lite tid till fri lek.

VB12-2016-3

Eva och Johanna