v.9

Allmänt

De nya elevgrupperna började så sakteliga sätta sig i slutet på veckan. Morgonsamlingarna är nu bestående av elever från förskoleklass upp till åk 9. Spännande diskussioner blev det! Veckans mest uppskattade inslag blev den nya bollen till “King-rutan” samt idrottslektion med Människopyramider!

Men februaris sista tisdag medförde också en stor saknad… Semlor!

På torsdag är det dags för säsongens sista simträning- ta med badkläder, handduk och “puffar” vid behov.

“Semmelsaknaden” får ersättas av nästkommande 2 veckors meny där hamburgare med bröd är det närmsta en semla vi nog kommer:

Gai gatiam
Fiskgratäng med potatis
Pat baoi krapau (köttfärs, ägg och ris)
Hamburgare med bröd
Panaeng med ris

 

Marie, rektor/ förskolechef , Mattias, platsansvarig från 23/2-17

Förskolan

Veckan har som alla andra veckor bara sprungit iväg. Vi har hunnit vara på två utflykter till lekparken och vi avslutade veckan med besök på stranden. I lekparken har vi även haft med oss 6-åringarna, där det har blivit mycket klättring som armgång och att balansera på bommar.

Vi startar varje morgon med morgonsamling där vi pratar dagar, siffror och bokstäver samt dagens namnsdag. Vi kollar också vad det är för mat och vad vi har för väder.

Vi har i veckan haft mycket klipp och klister- övningar. Vi får passa på när det små barnen sover, för att hålla i en sax är inte det lättaste.

Vi har haft röris också där vi har dansat till massa musik så som honki- tonki och huvud, axlar knä och tå.

Sophie, Förskollärare

F-klass – åk 2

Ny vecka ny elevgrupp. Även om nästan alla elever i den nya gruppen F-2 kände varandra sen tidigare var det ändå något extra att numera tillhöra samma klass. Veckan har därför handlat om att hitta sin plats i gruppen. De numera “stora” tvåorna har fått ta ett större ansvar och har på ett föredömligt sätt hjälpt de yngre eleverna när det behövts. Arbetsmässigt har denna vecka b.la. handlat om klockan, läsa mellan raderna, veckans ord (där för övrigt alla elever i 2.an hade alla rätt!!) bingel och skolplus. Veckan avslutades med ett kort besök på stranden tillsammans med förskolan. Kortleken var som vanligt med och det spelades både nya och gamla kortspel. Bada var det dock inte så många som var sugna på, tydligen kan man få för mycket av det också.

Glenn, förskollärare, lärare tidigare år.

Åk 3-9

Bildskapande med svamp-teknik alá Monet, spanska glosor, argumenterande texter för “Mobil i skolan” samt ekvationer med pi. Lägg därtill en hel del övningar inför nationella prov så får vi fragment från veckan som gått. För att inte tala om faktatexter om Scolopendrar, Valhajar, Buddhismen, Genteknik, Röda dvärgar och Kärnkraft…

Puh, mer pulverkaffe till läraren!

Mattias, lärare tidigare och senare år

Idrott

Ett kortare teoripass där äldre elever fick förklara för de yngre vilka kunskapskrav som gruppen skulle sträva mot denna lektion. Både “komplexa rörelser” samt “säkerhetstänk” beskrevs. Vad bra det blir när barn förklarar för barn!

Sedan väntade utmaningen att i mindre grupper bygga nio olika “Människo-pyramider” efter instruktioner och bilder. Ja, jisses vad det kämpades och balanserades. Kul hade vi också!

Glenn och Mattias, idrottslärare

 

Etiketter