v.51

Allmänt                                                                                                                             

Dan före dan… Det känns allt konstigt!

Vi i personalstyrkan är helt imponerade av att vi på sista APT-mötet, kunde konstatera vilket otroligt lugn, det har varit under hela november och december månad! Elever kommer och går men lugnet består… Tack alla för en otroligt härlig hösttermin! – och för samtliga inskrivna elever förutom 3st, så ses vi igen den 9:e januari kl 08.30!

Vi kommer dock att bjuda in alla nya elever med föräldrar, till en informationsträff på söndagen den 8:e januari, för att förebygga eventuell oro och osäkerhet inför första skoldagen. Mer information skickas via mail till berörda. Denna dag kommer även ny personal presenteras, då elevantalet ökar i januari och vi vill behålla en hög personaltäthet för att bibehålla den goda kvalitét vi idag anser oss ha i verksamheten!

Sista dagen (torsdag 22/12) bestod av julpyssel i åldersintegrerade grupper, där de äldre var lagledare och grupperna gick till olika stationer. Pappersänglar, flätade hjärtan och tomte på glasspinne varvades med Sunes jul innan lunch.

Julpyssel

På eftermiddagen begav vi oss till Tdv 3/4 för att spela minigolf tillsammans med föräldrar och övriga  spelsugna hyresgäster som bodde på området. Det var varmt och intensivt men det svalkades snabbt av med lite glass och även bad för de allra yngsta på förskolan.

minigolfkollage

minigolf

Vi får gratulera segrarna i barn och vuxentävlingen, till derasfina priser, skänkta av Thailand Dream Village!

Tack samtlig personal, både pedagoger, kök, städ och skolskjuts för Ert gedigna arbete, där ni alltid sätter barnen främst och planerar och anpassar verksamheten utifrån deras behov. Tack även till Er föräldrar, som har det förtroendet för oss, att ni varje dag lämnar det viktigaste ni har och låter oss få utbyta så mycket kunskap och lärdom, tillsammans med Ert barn!

Nu önskar vi på ESS, Er alla ett härligt jullov och skön semester med en ordentlig energipåfyllning inför vårterminen!

Marie, rektor/ förskolechef

Förskolan

Den här veckan har vi på förskolan fortsatt med julpyssel och pratat om julen.

På morgonsamlingarna denna vecka har vi haft tema- bokstäverna i alfabetet. Barnen har tyckt att det varit kul och intressant och vi har uppmärksammat bokstäverna i barnens egna namn.

Vi har även hunnit med vattenlek på skolgården denna vecka- som är ett måste när det är så här varmt!

Veckan avslutades med pyssel där även de yngsta blev indelade i grupper tillsammans med skolbarnen och de tyckte det var jätteroligt. Terminen avslutades med poolbad på Thailand Dream Village och jag vill nu avsluta med att tacka för mina två första veckor- det har varit jättekul och jag längtar redan tills vi ses i början av januari. God jul !

Sophie, förskollärare

F-1

Sista veckan av terminen är nu slut men alla elever har varit väldigt flitiga ända in i det sista!

Denna vecka har ägnats åt diverse matematik och bokstavsarbete, framförallt för förskoleklassen som arbetat med var i olika ord man hittar en viss bokstav. Vissa har kommit längre än andra vilket har lett in oss på att man lär sig i olika takt, det viktigaste är att man har förståelse för det som gjorts.   Vi har som vanligt också hunnit med att titta på ett par avsnitt av serien vara vänner vilket förhoppningsvis har bidragit till ökad insikt om hur och varför vissa händelser kan uppstå.  I matematiken har vi ägnat oss åt spel i olika former, att klara av att räkna ut tal har eleverna fixat men när det kom till att tänka strategiskt blev det lite klurigare.. Vi övar vidare nästa termin.

Jag vill avslutningsvis tacka för den här terminen och hoppas att alla har haft det lika kul som jag,  tänk att man kan hinna med så mycket på bara ett par månader!

God jul och gott nytt år på er alla.

Glenn, förskollärare, lärare tidigare år.

2-3

Kära eller tjära? Eller kanske kärra? Kjell och kälke, tjäna och känna?! Och sp skrivs tjosk helt plötsligt med ki-osk? Vad handlar stavningsreglerna kring tj-ljudet om egentligen- och vem har kommit på att ord ska låta likadant fast stavas olika?!

Veckan har varit kort och veckans ord på Ff har enbart tränats på- ingen rättstavning, och medan vissa skriver sagor för hand, har någon annan påbörjat en digital bok. 2+2+2 eller 2*3 eller 3*2?! Eller att 6/2=3 eller 6/3=2?! Att förstå och se sambandet mellan multiplikation och division är inte helt enkelt!

Vi har läst om vintern och dess djur, räv, åkersork, varg och älg och känner nu igen både spår och spillning. Vi har också haft en redogörelse för vad man lärt sig kring vatten då det var temat vi arbetat med tidigare.

I engelskan har vi arbetat med väderpresentatör och kollat på avsnitt ur Kids English Zone.

När vi läser skönlitterära böcker varje dag så får även några lyssna på sina böcker samtidigt för att stimulera flera sinnen. Någon har också läslistor för att läskoden ska knäckas som nötterna nu vid jul!

I slutet av gårdagen fick samtliga elever en liten julklapp från fröken i paketkalendern men de fick även med sig lite “tips från coachen” med individuellt material om de skulle tröttna på att bada i poolen eller spela tv-spel. Annars kan ju alla spela lite Bingel om de får tid över?

God Jul allihop, eller stavas det God Hjul?! Gott nytt år- eller Gått nytt år?! Jaja, J-ljudet och å-ljudet får vi vänta med tills januari?

Marie, lärare tidigare år

4-9

Trots att det varit sista veckan innan jul så har arbetet fortlöpt bra och stabilt i gruppen. Flera av eleverna, både “gamla och nya” har visat mycket goda arbetsinsatser, vilket är väldigt inspirerande som lärare att få ta del av. Vi har arbetat med matematiska uppställningar vid både multiplikation och division. Vi har haft diskussioner kring våra svenska skogar och vad som växer och lever där samt betydelsen av att det måste finnas både bytesdjur och rovdjur. Vi har haft läsförståelse inom såväl svenska som engelska, och inom samhällskunskapen har det diskuterats och arbetats kring lag och rätt och hur vårt svenska styre ser ut. Nu vill jag även passa på att önska alla en riktigt god jul.

Linus, lärare senare år

Idrott

Eftersom det var julavslutning under torsdagen blev det bara ett idrottspass denna vecka. Idrotten som genomfördes var några efterfrågade lekar (killerball och kaptenen kommer) samt en stafettövning där vi smugit in lite matematik. Eleverna fick efter sin löpning, slå två tärningar, addera, kryssa för på en bingobricka och sen lämna över till nästa person i ledet. Som vanligt visades det god kampvilja under idrotten och det krävdes ett par vattenpauser för att kunna genomföra hela passet i värmen.

Glenn och Linus, idrottslärare

Etiketter