v.51 – julavslutning med poolparty och föräldralunch

Allmänt                                                                                                   

Då har den höstterminen nått sitt slut. Det har gått väldigt fort, men det brukar ju gå fort när man har roligt! Den här veckan har eleverna kämpat på ordentligt med sina studier och bidragit till den härliga atmosfären som finns på skolan. Vi har haft våra dagliga uppdrag från julkalendern, räknat till 30 på thailändska, lärt oss nya ord för frukt på thailändska, hoppat hopprep, räknat matematik, skrivit sagor och julpysslat för att sedan avsluta terminen med en härlig julavslutning på GreenAbel. Där bjöds vi på bad, skratt och lek. Vid lunch kom föräldrarna och förgyllde dagen lite extra, och tillsammans åt vi en god och trevlig måltid tillsammans! Ett perfekt avslut och firande över att nu är julen och julledigheten här.

Det är en härlig grupp av elever som har gått tillsammans under den här terminen och vi känns som en enda stor familj. Vi ser fram emot en ny och spännande termin tillsammans med er!

De elever som är helt nya och startar den 8:e januari kommer under jullovet få en inbjudan för en uppstart på söndagen den 7:e januari (på eftermiddagen). Detta för att det inte ska bli för mycket på en gång under måndagen då det blir många nya ansikten blandat med tidigare elever som fortsätter efter jullovet.

Vi kommer även lägga ut en information med matsedel och annan viktig information inför uppstarten.

Nu tar skolpersonalen jullov och låter våra kära barnklubbsledare ta över och fylla skolan med leksugna barn under dessa 2 veckor! Pepparkaksbak, skattjakt, pyssel med mera är lite vad dagarna kommer handla om.

Vi önskar alla våra läsare och elever en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Marie, rektor/ förskolechef tillsammans med Ida, platsansvarig v.51

 

F – 3

Sista veckan innan jullov, wow vad fort det har gått. Som alla andra veckor har denna också bara susat förbi. Vi har avslutat arbetet med mytologi i SO och eleverna har skapat många fina planscher. I matematiken har vi arbetat klart med våra planeringar och det har varit mycket individuellt arbete. I svenskan har vi skrivit sagor samt arbetat med individuella uppgifter. Vissa elever har även arbetat med Bingel som är en datorbaserad lärplattform. I engelskan har vi kollat på Arthur Christmas med engelskt tal och engelsk text där vi sedan har arbetat med typiska julord på engelska. Även temat Troll har nått sitt slut och de sista spännande och kreativa sagorna skrevs klart.  I torsdags hade vi pyssel hela eftermiddagen där eleverna fick göra julkort, julklappar och dekorationer. De sista adventskalenderuppdragen är även utförda. Denna veckas uppdrag var “att räcka upp handen när man vill säga något, hjälpa en kompis och att vara med någon på rasten som man inte brukar vara med” .

God jul och gott nytt år!

Annette, Förskollärare och Ida, Tidigare lärare

 

Årskurs 4 – 9

Det märktes tydligt i klassen att julen står för dörren. Dels märktes det på att eleverna varit lite busigare än tidigare veckor, men också att många elever börjar få slut på sina uppgifter från hemskolan, vilket inneburit att jag varit nödd till att leta efter passande uppgifter till dem. Detta arbete har varit sporrande och lärorikt för mig som pedagog och med tanke på vår åldersintegrerade klasser så har extrauppgifterna legat på tre olika nivåer inom de ämnen som önskades komplettera.
Inom matematik har algebran dominerat även denna vecka men bråk, tabeller, grafer och diagram har knappat in mot slutet av veckan. Multiplikationstabellen, och uppställning av addition, subtraktion, multiplikation och division har gått varm under veckan som extra uppgifter då hemuppgifterna vara slut. Många elever har glömt/glömmer bort hur en addition, subtraktion, multiplikation eller division ställs upp och beräknas. Tydligt är att denna kunskap och färdighet måste (läs: skall) tränas kontinuerligt så att de kunskaperna blir permanenta.

I svenskan har ordklasser och noveller bytts ut mot sagor och julrim vilket vi alla tyckte var passande med tanke på den snabbt annalkande julen.

Inom No/So har det inom fysiken arbetats med densiteter och enheter. Inom biologi med människokroppen, skelett och leder men även en hel del religion i form av en helt ny religion skapad av en elev (kanske en ny blivande världsreligion eller är den kanske redan en sådan (Arsenal-ism kallas den för tillfället). Även Kristendomen och Protestantismen har diskuterats.

Pietro, lärare senare år

 

Idrott

Tisdagens idrottslektion för de yngre bestod av svanskull som uppvärmning och sedan hade vi lite cirkelträning med stretching som avslut. I torsdags hade vi häxkull som uppvärmning och innebandy som huvudaktivitet och avslutade med hopprep och stretch. Det var kul att se eleverna så engagerade trots en liten klass.

Tisdagens idrottslektion för de äldre barnen började med dansträning. De fick lära sig grunderna i två klassiska sällskapsdanser, foxtrot och bugg. Dans nämns bland annat av Skolverket i det centrala innehållet enligt Lgr11. Med facit i hand var dansundervisningen en ganska uppskattad aktivitet. Resterande delen av lektionen lärde sig gruppen att hoppa långhopprep och den avslutades med BandyBrännboll.

Torsdagen lektion blev ganska lik tisdagens, med först dansrepetition, följt av långhopprep och RockRingen.

Etiketter