v.13 “Jaja, men nu blev det så…Tack för denna säsong!

Allmänt                                                                                         

Ett konstig avslut på en fantastisk säsong… För det är ju det vi ska komma ihåg- alla de glada och lärorika stunderna vi haft tillsammans. Alla aha-upplevelser som vi skapat tillsammans, där vi utvecklar varandra. Rastcirkusen där barnen visar alla sina talanger, dunken, dansuppvisningar i mängder, kortspel, 4 i rad- turneringar, bordtennis, twistband, rita fina teckningar, rita bilder på skolgårdens asfalt och även mindre fina på våra väggar när någon haft en mindre bra dag… Friluftsdagen där gemenskapen visade sig något oerhört, tempelbesöket där vi fick träffa och lyssna till en munk och se en död man som legat i 13år. Båttur med förskolebarn, elever och föräldrar, besök från svenska kyrkan, akvariebesök och ap-besök på skolan! Loi Khratong-firande samt sist men absolut inte minst- vårt fantastiska Luciauppträde på en strandrestaurang med 100gäster! Listan kan göras lång men det är så härligt att kunna tänka tillbaka på allt detta som vi hunnit med på “bara” 20 veckor, samtidigt som skoleleverna fått sitt skolarbete gjort(och förhoppningsvis mer därtill) medan förskolebarnen utvecklats som individer i såväl lärandet och leken.

Det är detta vi ska komma ihåg när vi minns tillbaka på säsongen 19/20 och inte de sista veckornas oro och inställda flyg som ställt till det för väldigt många. 

Jag väljer att låna en “longstay”-elevs mammas citat som hon i sin tur “lånat” från Carina Berg: “Jaja, men nu blev det så”.

Det gäller att se lösningar och möjligheter till det mesta och jag är så innerligt glad över att det förhoppningsvis nu har löst sig för de flesta och att vi inför nästa säsong, kan se hur detta har stärkt oss- för tillsammans är vi starka. 

Jag hoppas även att ni alla därute som funderar på att åka och låta era barn gå hos oss, eller att ni som kanske redan har anmält sig, låter tiden utvisa vad som händer det vi inte kan påverka men att vi tillsammans i tanken, bestämmer oss för att det kommer bli bra- och att vi ses i höst eller vår!

Veckan som varit är inte så mycket att orda om- skolarbete varvat med lite roliga aktiviteter för att bryta av tankar och oro för en ev. hemgång. Den challenge som eleverna gav till lärarna inför en skolavslutning (som blev inställd) får skjutas på till nästa säsong. Så bara det är ju anledning nog att komma hit- antingen som ny eller återkommande. 

Tack alla pedagoger för ert fantastiska engagemang i barnen och lärandet. Tack även till alla föräldrar som låtit oss lära känna era härliga individer och gett oss alla dessa prövningar och utveckling i oss själva. Och sist vill jag tacka alla underbara elever som gett oss en hel uppsjö av prövningar och gråa hår:) OBS! – bilden är fejkad:)

Marie, rektor/ förskolechef (med all personal under säsongen)

Etiketter