v.13- Skolavslutning där elever och föräldrar betygsätter skolan!

Allmänt                                                                                        

Känns konstigt att sitta och skriva säsongens sista veckobrev, då det känns som det var nyligen jag skrev det första. Jag kan bara sammanfatta hela säsongen med ett stort leende av alla möten och delad kunskap som vi haft i utbyte med och av varandra- oavsett åldrar. Tack till er elever och föräldrar och självklart ett enormt tack till er pedagoger som gjort samtligas vistelse minnesvärd och lärorik. Jag vet redan nu att flera av Er kommer tillbaka så det är inte ett hejdå jag skriver utan ett “på återseende”:)

I veckan har det förberetts inför dagens skolavslutning, där eleverna har fått vara med och påverkat vad som gjordes. Vi hade ett musikquiz om 2018, fikade med frukt och kaka som förskolan hade bakat och föräldrarna fick även skriva ner tre saker om skolan som vi sedan tillverkade ett worldcloud av som ni kan se nedan. Tack för det goda betyget!

Jag kommer lägga ut lite mer information längre fram om nästkommande säsong med diverse spännande inslag men först vill vi bara smälta alla intryck och ta in alla upplevelser vi fått vara med om tillsammans med eleverna och Er föräldrar. Så fram till dess hoppas jag ni alla njuter av en välförtjänt semester efter avslutad skolgång på ESS eller en fantastisk vår i Sverige!

Marie, rektor/ förskolechef

 

Förskolan

Då var sista veckan för detta läsår gjord! Under veckan har vi fortsatt att göra aktiviteter efter barnens önskemål.  Vi har scannat QRkoder, gjort experiment med Pepsi Max/ Menthos och vi har bakat. Vi bakade en långpannekaka med chokladsmak. Vi hade även hjälp av skolelever och vi gjorde första kakan tillsammans. Vi hjälptes åt att mäta upp olika ingredienser och vi pratade om vad vissa ord/begrepp i receptet betyder, t.ex. poröst och att vända ner mjölet i smeten.

Den andra kakan fick de äldre barnen från förskolan och skoleleverna som var hos oss, göra helt själv utan hjälp av pedagog och de klarade det galant! Tyvärr fick första kakan lite besök av myror under tiden den stod och svalnade så den blev inget att bjuda på. Men den andra uppskattades av samtliga föräldrar som idag var på besök under skolavslutningsdagen!

Vi har nu pärlat armband till alla barnen på förskolan och det har blivit dags att stänga skolan. Det har varit en helt fantastisk termin och det har varit så underbart att få lära känna alla dessa goa barn och deras trevliga föräldrar.

Tack för den här terminen och Pop kan mai (på återseende)!

Emma, förskollärare

 

Årskurs 1-9

Så var dagen här som så länge har känts så avlägsen! Dagen då skolan ska stänga ner för denna säsong. Jag måste säga att tiden har gått så fort och att det har varit en helt otrolig upplevelse med så många nya möten och intryck. Att få möta så många olika människor från så vitt skilda ställen i Sverige/världen har gjort mig så rik. Jag vill tacka alla för denna tid och hoppas att vi ses någon mer gång, om inte i Thailand så kanske någon annanstans.

Denna vecka har eleverna fortsatt med sina arbeten i planeringarna. Det har skrivits prov i matte och engelska, det har lyssnats på radioprogram om medeltiden, forskats om människokroppen, jobbats med att lära sig mer om bråkräkning, att förlänga och förkorta bråk, att föra ett samtal på engelska, klockans delar…ja, listan kan göras hur lång som helst egentligen på saker som det har jobbats med i klassrummet. En häftig grej med att vara i ett åldersintegrerat klassrum är att man lär av varandra. Dels att en yngre elev lär sig något av en äldre men även de äldre vinner på det då de kan förklara för en yngre och därmed få förstärka sina kunskaper ytterligare.

Denna vecka har vi avslutat ett par dagar med att “hänga gubbe” på tavlan. Detta är ett bra och enkelt sätt för eleverna att lära sig nya ord samtidigt som de elever som vill ocksåfår träna sig i att stå framför klassen och prata. De elever som brukar tycka att det är jobbigt att stå framme vid tavlan för att redovisa något tänker inte ens på att det faktiskt är precis det de gör när de står framför klassen.

Therese, lärare tidigare åldrar

 

Idrott

Vi började veckan med Tempoboll. En aktivitet där man lägger fram material till olika bollsporter. Vi la fram fotboll, badmintonrack, basketboll och bandyklubbor med boll. Varje sport håller på i tre minuter och vi var två lag. Efter var tredje minut berättade jag vilken sport och hur många från laget som skulle in på plan.

Sista passet för veckan var ett teoripass. Vi såg två filmklipp om kost och hälsa som vi sedan diskuterade.

// Emma

Etiketter