v.13 – sista veckobrevet för denna termin…

Allmänt

Himlen är oskyldigt blå…(mycket fri och färgad tolkning)

“Himlen är oskyldigt blå, i Thailand när barnen är små. Fast tiden har jagat oss in i en vrå,  känner vi lugnet ändå.  

Breezen svepte fram,  sanden värmde våra fötter där vi sprang  Palmen gungade, och havet lyste grönt.  Hela livet var så skönt.  

Lata på en strand, flög de med drakar medan tiden flöt iland. Det var barn som inga måsten kunde nå, himlen var så blå.

Snart tar planet mark, var nog förblindade av solen som var stark. Men våra ögon kommer alltid le mot dig,  Vad kostar det med overstay?”

Tillsammans gjorde vi denna säsong till en underbar upplevelse! Så mycket värme, kunskaper och skratt som lyft oss och skapat minnen för livet. Ett mycket stort tack till alla elever, vårdnadshavare, pedagoger och personal!

Välkomna tillbaka hösten 2017!!!

Marie, rektor/ förskolechef , Mattias, platsansvarig från 23/2-17

 

Förskolan

Ja det alla brukar säga, tiden går fort när man har roligt! Det stämmer verkligen.

Sista veckan på förskolan har vi varit få. Vi har samarbetat en del med skolan där 6-åringarna varit inne på förskolan och vi har räknat, jobbat geometri och pratat former.

Måndagen började med bakning. Vi bakade tekakor och hade afternoon tea på eftermiddagen.

I onsdags var det meningen att vi skulle åka och bada i en pool med förskolan och 6-åringarna men eftersom det börjdea regna så åkte vi hem till mig (Sophie ) och spelade försvunna diamanten och målade naglarna istället. Det blev en riktig mysdag!

Tack alla barn och kollegor som varit med mig på förskolan under den här terminen!

Sophie, Förskollärare  

F- 9

Att knyta ihop en säck kan vara nog så besvärligt…

I synnerhet om mycket har skapats i många olika ämnen och områden. Veckans fokus har varit att få eleverna att själva ta ansvar, lyckas och känna stolthet över allt de faktiskt hunnit med under den period de stretat på.

– Oj, hade jag kvar så mycket i den boken! Måste jag bli färdig?

– Nej, känner du att du arbetat på och faktiskt oftast gjort så gott du kunnat bör du vara mer än nöjd! Du har ju faktiskt hela livet på dig att komparera adjektiv, räkna algoritmer eller vara källkritisk och vi har arbetat med allt som förväntats, även om vi inte arbetat just i boken.

Under veckan har undervisningen varvats av en del schemabrytande aktiviteter. Vad sägs om Thekakebakning, Göra egen pizza och Sandslottpåstranden-tävling?

  • Jaja, vi vet. Inget kan toppa 5 avsnitt av kultbarnprogrammet “Tårtan”, med Janos, Hilding och Frasse i spetsen. Dessutom i svartvitt! Tur att vi hann med det också:)

Nu vänder de allra flesta eleverna hemåt för att kunskapa vidare på gammalt känt manér. Med all säkerhet bär de med sig upplevelser och erfarenheter som andra skolformer inte kan matcha.

Lycka till, så ses vi kanske snart igen!

Mattias, lärare tidigare och senare år och Glenn, förskollärare, lärare tidigare år.

Idrott/friluftsdag

Under torsdagen for hela skolan iväg till vår närmaste beach, Suan Son. Efter en riktigt blöt onsdag möttes vi av en underbart blå himmel, lågvatten och en svag bris. Perfekt för dagens aktiviteter! Först ut blev vår årliga sandslottstävling. Ujujuj, vilka granna skapelser och det gick hur bra som helst att samarbeta med små och stora. Härefter följde bad och frukt, för att sedan samlas för ballong-tävling. Det blev ett fasligt stampande för att få sönder kamraternas ballonger. Urkul! Dags för vattenpaus och sista doppet innan bussen tog oss tillbaka till en utsökt Pasta Carbonara.

Glenn och Mattias, idrottslärare

 

 

Etiketter