v.13- Påsken = Tid för vila…

Allmänt                                                                                                   

Då var det långfredag och det är ju en dag som enligt den kristna religionen handlar om ett avslut… Och så är det ju även för oss på ESS idag. Det är nämligen sista dagen på det här läsåret och vi har nu sagt hejdå och stängt grindarna för  denna vår. Men precis som bibeln så är det inte slut för evigt- dock tar vi ett längre uppehåll och återuppstår först den 29:e oktober v.44 i höst. Fram till dess så kommer vi planera, förbereda och se över vår verksamhet utefter vår egen utvärdering men även ta till oss all den respons vi fått från Er föräldrar och hemskolor via den enkät vi skickat ut. Ni som slutar idag kommer få denna mailad till Er under april att besvara. Är det något ni undrar över eller har frågor kring gällande skolgång hos oss eller annan planering inför Er resa så är det bara höra av sig till oss på info@svenskskolabanphe.se

Innan eleverna nu påbörjar sin hemresa mot ägg, lax och lösgodis så var dagens efterlängtade tacos mycket uppskattad!

Så nu önskar jag Er en riktig härlig påsk och svensk vår/ sommar så hoppas jag vi ses till hösten igen!

Marie, rektor/ förskolechef

 

I veckan som varit så har…

…eleverna arbetat på med liv och lust för att hinna med sina skoluppgifter från hemskolorna. Detta har gått jättebra och eleverna kan stolta och nöjda åka hem till Sverige och visa vad de gjort under tiden här på ESS.

Eftersom intresset för Holgers och Mortensens spännande resa genom Sverige var så stor, har vi fortsatt att titta på deras resa genom Norden. Så vackra platser och så mycker nytt eleverna får se och lära sig genom detta utbildningsprogram! Se alla avsnitt på UR-Skola. https://urskola.se/Produkter/161210-Geografens-testamente-eller-Den-stora-Sverigeresan-De-stora-staderna

I torsdags åkte vi till stranden vid Bari Lamai (Suan Son) och lekte lekar, gjorde självporträtt av vad vi hittade på stranden och badade i de höga vågorna. Det var en underbar torsdag förmiddag vi hade tillsammans!

Med tanke på att påsken nalkades i veckan har vi pratat om påsken och även gjort ett frågeformulär och korsord om påsken. Kul! Idag avslutade vi denna dag – som är långfredag – med påsklekar där ägg var det stora temat :-) En riktig toppen avslutning på detta läsår här i Thailand!

Vi vill tacka de elever som är kvar för en fantastisk påskvecka tillsammans. Samtidigt vill vi passa på att önska alla elever som slutat ch bidragit till detta fantastiska läsår, samt Er föräldrar som varit engagerade och delaktiga i vår verksamhet!

Glad påsk till Er alla och ha en underbar helg!

Glenn, lärare tidigare åldrar och Annette förskolepedagog/ resurs

Idrott

Tisdagens idrottslektion var terminens sista (utflykt på torsdagen) och därför fick eleverna själv bestämma vad vi skulle göra. Vi startade med “svansleken “ där det gäller att skydda sin “svans” och ta de andras. Mycket skratt och spring blev det. Efteråt fick eleverna köra leken “apor och lejon”. ‘Två elever fick vara “lejon” och skulle  skydda ett antal ärtpåsar som “aporna” skulle försöka ta. Även här var det full fart bland eleverna. Vi avslutade sedan lektionen med två omgångar Harry Potter boll.
Ett stort beröm till samtliga elever under terminen för härlig kämpaglöd under idrottslektionerna. Det har varit varmt och svettigt men alla har verkligen gett allt! Det har varit ett stort nöje att få hålla i idrottslektionerna när det har varit sådan härlig stämning bland eleverna.

// Glenn

Etiketter