v.12 Vi börjar väva ihop säcken… Samtidigt som en ny redan är öppen och börjat fyllas!

Allmänt                                                                                                   

Vi är i slutfasen på vårt läsår då vi på Eastern Swedish School är en semesterskola som har öpet från höstlovet v.44, fram till påsken v.13. Nu under sista veckan så är det mycket fokus för eleverna att göra färdigt sina planeringar och de som gått hos oss hela perioden ska väva ihop säcken och en hel del avslutningssamtal kommer hållas.

Samtidigt som detta läsår håller på att avslutas så är vi redan igång med förberedelserna inför nästa. Anmälningarna har börjat trilla in och det är både längre och kortare vistelser i olika åldrar. Även intresset för att arbeta hos oss är stort och rekryteringen av personal kommer dra igång utefter vilket behov som finns. Vi vet redan viss personal som aviserat att stanna kvar men hoppas och tror även att elevantalet kommer kräva att fler anställs inför nästa.

Den lyckade båtturen vi skrev om i förra veckan hoppas vi blir ett härligt minne för både elever, föräldrar och personal! Däremot så vill vi också passa på att beklaga sorgen för MS Carma, då kocken “Chef Charlie” tyvärr har avlidit efter en stroke, som tyvärr drabbade honom dagen innan vår utfärd med båten. Vi skänker nu en extra tanke till hans familj, släkt och vänner i denna svåra stund.

Samma matsedel som föregående vecka förutom att det på sista dagen (långfredagen) blir TACOS! som barnen önskat.

Marie, rektor/ förskolechef

I veckan som varit så har…

… svetten runnit än mer på oss alla. Det märks att det bara blir varmare och varmare här i Thailand! Rastaktiviteterna såsom hopprep, bollspel och dunkgömme fortsätter ändå men det resulterar också i MYCKET svettiga barn ;-)

Vi har fortsatt vårt äventyr genom Sverige och fokuserat på de skånska slätterna, norrländska kusten, fjällen, samt våra öar Öland och Gotland. Eleverna tycker det är väldigt spännande med tv-serien Geografens testamente där Holger och Mortensen reser genom Sverige och råkar ut för diverse överraskningar då de söker efter skatten.

På engelskan har vi pratat känslor, familj, färger, siffror och olika verb. Eleverna har tittat på “The Game” där dessa ord och uttryck använts och vi har arbetat vidare på detta med bland annat Bingospel och övningsstenciler.

Vi har även hunnit med att läsa om och arbeta djupare med vår planet Jorden.

Annars är eleverna flitiga med att göra färdigt och avsluta sina arbeten de har med sig från hemskolorna.

Avslutningsvis denna vecka fick eleverna skapa sin egen Picasso-målning i påskens tecken, dvs ett Picasso-ägg.

Nästa vecka är det påskvecka och vi kommer självklart då att prata om påsken, pyssla och leka. Vi kommer även att åka en halvdag till stranden för lek och samvaro och sist men inte minst jobba klart med våra skolarbeten för att på fredag tacka för oss och denna fantastiska tid tillsammans på ESS och bege oss hem till kylan i Sverige.

Trevlig helg!

Glenn, lärare tidigare åldrar och Annette förskolepedagog/ resurs

 

Idrott

Tisdagens lektion inleddes med pepparkakskull där huvudsyftet var att höja pulsen. Leken fyllde sitt syfte och samtliga elever var redo för nästa moment. Efteråt körde vi ”klockan” där eleverna fick arbeta två och två vid olika stationer. De stationer som eleverna fick utföra var följande: hopprep, dribbla med bandyklubba och sedan försöka göra mål, kasta ärtpåse i en hink och basket där de först skulle dribbla mellan koner och sedan skjuta i ringen. Det var bra fart på övningen och alla kämpade på i värmen. Vi avslutade sedan med klassikern dunkgömme där jag (Glenn) fick vara den som “tog”. Det var inte helt lätt att hitta alla! Jag måste faktiskt erkänna att de var väldigt kreativa på att hitta gömställen på vår lilla skolgård.

Torsdagens lektion var elevstyrd, då ett par elever frågat om de fick hålla i lektionen. Som uppvärmning blev det land, hav och berg och därefter spelades det “Harry Potter- boll”. Efter en kort vattenpaus avslutades lektionen med ”kinesiska muren” och ”knuten”. Bra planerad lektion som föll väl ut hos övriga gruppen.

// Glenn

 

 

Etiketter