v.11 En fantastisk båttur, simträning och kreativa porträttbilder

I måndags var det simträning- Läs och se mer om det under rubrik “idrott” längst ner.

I tisdags hade vi en fantastisk dag tillsammans på M/S Carma. Elever och pedagoger, tillsammans med flera föräldrar och båtägaren Mikael Johansson fick uppleva en härlig båttur runt öarna där vi fick njuta av utsikten, solsken, grillbuffé varvat med snorkling och bad. Avslutningsvis lekte eleverna charader med yrken som tema och innan hemgång lyxade Micke även till det med glass för barnen! Tack alla för en fantastisk dag tillsammans och ett stort tack till Micke för din enorma generositet!

(Källa till bilder: Jenny Puronne)

I onsdags var eleverna lite trötta efter den härliga båtturen men samlade ändå krafter och utförde ett bra skolarbete. Vi startade upp ett nytt arbete kring Sverigekartan. Vi såg på Geografens testamente – Den stora Sverigeresan, som denna gång handlade om de stora sjöarna Vänern och Vättern. Nästa gång får vi lära oss om de stora slätterna i Sverige.
Nytt för veckan är att vi numera är en klass med elever där åldersspannet sträcker sig från förskoleklass till åttan. Detta har fungerat väldigt bra då de äldre eleverna har fått ett större ansvar och ibland även fått hjälpa till och förklara hur en viss uppgift kan lösas.

Eftersom terminen börjar lida mot sitt slut så har eleverna denna vecka fokuserat mycket på att bli klara med de arbeten de har från sina respektive skolor hemifrån. Somliga arbetar med forntiden, andra har fältstudier, någon läser om hinduism, vissa skriver berättelser och bokrecensioner och någon tränar att skriva gemener. Det som de har gemensamt är att alla är mycket flitiga i sina arbeten!

Fredagen avslutades med en bildlektion där eleverna fick göra ett porträtt med hjälp av bilder ur tidningar. Det blev mycket kreativa och fina resultat :-) som ni ser på bilden nedan.

Nästa veckas matsedel är följande: Mån: Panaeng med ris, Tis: Panerad fisk, potatis och kall sås, Ons: kycklingomelett med ris, Tors: Makaroner och köttbullar, Fre: Sweet and sour chicken

(Sista fredagen så kan vi redan nu avslöja att det blir tacos:)

Vi tackar för denna vecka och önskar alla en riktigt härlig helg!

Marie, rektor/ förskolechef,

Glenn, lärare tidigare åldrar och Annette förskolepedagog/ resurs

Idrott

Veckans första idrottslektion var redan under måndagen och bedrevs i poolen då det återigen var dags för simträning. Simträningen denna gång handlade om att öva på tre olika simsätt där vi började med bröstsim, fortsatte med ryggsim och avslutade med frisim. Efteråt körde vi dykträning där alla fick simma ut ett par meter i poolen för att sedan dyka ner och hämta ett föremål på botten för att sedan simma tillbaka till kanten och lämna. Avslutningsvis blev det ett par minuter fri lek i poolen där flertalet fortsatte att öva dykning.
Detta var sista simträningen för terminen, resterande idrottslektioner kommer bedrivas på skolgården som vanligt.

Torsdagens lektion bestod av en kortare lek (kinesiska muren) där eleverna delades upp i par och fick turas om att vara de som tar. Sista delen av passet fick eleverna spela olika bollsporter. Sporterna som utövades var badminton, bordtennis och basket där vi tränade på koordinationen mellan öga och hand.

   

// Glenn

Etiketter