V.10- Gruppen svetsas samman inför slutspurten av säsongen

Allmänt                                                                                        

Nu är det en sammansvetsad grupp som går hos oss och kommer vara kvar till slutet. Inga fler börjar under säsongen och de flesta som är kvar har varit från start.

Vi har genomfört en del samarbetslekar och i tordags hade vi skolgårdsjakt där eleverna blev indelade i grupper om tre. Gissa om det var en fördel att ha förskolebarn med i sin grupp- för  de visade sig nämligen ha god koll på små detaljer på skolgården. Eleverna fick fotografier tagna från skolgården som de sedan skulle hitta tillsammans och när de hittade rätt fick de ta en bokstav ur en burk och efter 15 minuters letande skulle lagen tillsamman bilda det längsta ordet av de bokstäver de samlat på sig…

I och med det minskade elevantalet såhär på sluttampen, så har det varit mycket samarbete mellan skolan och förskolan och det är kul att se elevernas sociala utveckling under dessa veckor. På rasterna umgås alla tillsammans och denna vecka har det varit världens spelhåla med UNO och vändtia.

Nästa vecka är det simträning på torsdag så viktigt att badkläder, handduk och ev. flythjälpmedel är nedpackat.

Matsedeln nästa vecka är följande: Måndag: Grön Curry Kyckling, Tisdag: Panerad fisk, potatis och kall sås, Onsdag: Kycklingomelett med ris, Torsdag: Makaroner och köttbullar. Fredag: Pad tai.

Marie, rektor/ förskolechef

 

Förskolan

Nu är det fem trogna barn som går ända till den 29 mars och det är svårt att se tillbaka på “peaksäsongen” när det var barn överallt och flera barngrupper. Veckan började med att vi frågade vad barnen hade för önskemål under sina sista veckor på förskolan och några förslag har vi redan hunnit med t.ex. att pyssla med toalettrullar genom att måla och limma till olika figurer.

Efter lunch har vi haft högläsning av sagan om Nicke Nyfiken och sjukhuset och denna bok finns även som en liten film på youtube så den har vi också sett. Skönt att komma in en stund i ett svalt rum med AC och bara koppla av i soffan till en bok.

Under fruktstunderna har vi pratat om att Thailand har olika färger för sina veckodagar och barnen fick i uppdrag att ta reda på vilken “färg”dag de var födda på.

Under veckan har vi haft miniröris och programmerat med blueboten samt haft mycket härlig fri lek där vi bland annat format leklera, pärlat pärlplattor, lekt kafé och ritat mandala.   

Emma (förskollärare)

 

Skolan

Från och med denna vecka har vi haft ett gemensamt klassrum för samtliga skolelever . Vi som går tillsammans nu kommer göra det ända till 29 mars då vi stänger skolan och åker hem till våra ordinarie skolor i Sverige. Denna vecka välkomnade vi dock en ny elev som snabbt kom in i gruppen.

I klassrummet har det varit full fokus på egna planeringar och målmedvetenheten att färdigställa arbeten är tydlig! Det har jobbats med att b.la läsa på inför prov som väntar hemma i Sverige, bokrecensioner och filmanaly. Det har även arbetats med Sveriges geografi, världshaven, bråkräkning, räkna ut arean av trianglar, ordklasser. Tänk vad många olika kunskapsområden som täcks under en vecka!

Therese (Lärare tidigare åldrar) och Linnéa (VFU student)

 

Idrott

Veckans idrott har präglats av olika bollekar – jägarboll, killerboll och avslutningsvis plåsterboll. Den sista leken bjöd på en massa engagemang och skratt hos barnen. Så kul att se alla barnen bjuda på sigsjälva och ha så roligt tillsammans.

Veckans andra idrottspass innehöll också bollek. Denna gång delades eleverna in i två lag. Det märktes tydligt vilket lag som samarbetade och följde instruktionerna då de genom den inställningen fick ett stort övertag. Sista minuterna avslutades med Jägarboll efter önskemål från en elev.

// Emma

Etiketter