Sommarbrev vecka 21, 2016

Jag vill som rektor passa på att tacka alla inblandade för det här läsåret; elever, kollegor och föräldrar! Det har varit ett otroligt händelserikt år! Och jag har haft så roligt under tiden! Gå gärna tillbaka och titta på vår facebooksida och/eller läs gamla veckobrev för att få återuppleva lite av allt det roliga! Det har jag gjort och det rekommenderas varmt!

Det var en ganska liten skara som började första september. Först i november började skolan fyllas på för att nå sin kulmen i januari, då vi under fyra veckor hade en helt full skola! Sedan har elevantalet sakta minskat för att sluta med 11 barn sammanlagt de sista två veckorna.

Det här året har det skett en del förändringar sedan tidigare, då skolan har fokuserat mer på digitala verktyg och idrott och dessutom har haft fotbollsträningar efter skoltid. Nästa år kommer det att ske ytterligare spännande förändringar. Förutom att skolan blir en semesterskola kommer skolan att samarbeta med FitKids Sportclub, som är en sorts idrottsfritids för 1-9. Se mer om detta på skolans hemsida!

Då klasserna hela tiden har förändrats har det ställts stora krav på eleverna att anpassa sig och det har varit en fröjd att se hur de har tagit sig an både helt nya elever och barn som varit på skolan förut. Det är en av skolans främsta kännetecken tycker jag – den speciella gemenskap som har funnits under året. En annan sak som har varit väldigt speciell är att eleverna har umgåtts så mycket över åldersgränserna! Det värmer i hjärtat att se! Jag har haft förmånen att lära känna ALLA barn, mer eller mindre så klart, men ändå! För mig har det varit väldigt annorlunda mot mina tidigare lärarjobb då jag hemma alltid arbetat som ämneslärare och här varit med mina elever hela dagarna. Så har jag också blivit kallad både mamma och pappa! Jag är lite osäker på om det är bra eller dåligt… :)

Under året har jag också haft den äran att arbeta tillsammans med flera duktiga kollegor. Ni har alla tillfört olika saker som gjort skolan till det den är idag! Speciellt och stort tack till er!

Ha en härlig sommar var ni nu än befinner er!

Eva

 

Här kommer lite om sista skolveckan:

Vecka 21, 2016

De två stora begivenheterna denna vecka var utflykten till Wang Kaew på tisdagen och avslutningen på fredagen. Här kommer en hälsning från Johanna och Agnes i Sverige:

Förskolan och Åk 1-3

Då var det sista veckan och dags för Agens och mig att åka hem. När ni läser detta är jag och Agnes i Sverige redan. Jag hade en examination som jag var tvungen att närvara på, därför åkte vi hem lite innan skolan slutade.

Våra två sista dagar på skolan städade och gjorde vi klart så mycket som möjligt. Allt för att hjälpa Jampa och Eva att avsluta terminen. Det var djup koncentration och arbetsglädje de sista timmarna i skolan. Det skrevs berättelser, gjordes klart matteböcker och städades lite här och där. Jasmine var inne på förskolan och läste högt ur sina berättelser som hon skrivit på under flera veckor. Det har även de andra eleverna gjort. Vi har skapat ett litet bibliotek. Någon skrev en fråga till tipspromenaden. Det arbetades helt enkelt överallt!

Jampa hade en sista lektion Thai på tisdagsmorgonen.

På tisdag eftermiddag tog vi songthaew till Wang Kaew. Det var ganska blåsigt men vi hade en skön dag vid stranden. Vi åt lunch – pastasallad, lekte Dunken, byggde sandslott och badade. Vi tittade på krabbor i alla storlekar och fiskar som var kvar i små vattensamlingar när ebben drog ut vattnet. Tiden gick fort och sedan var dagen slut och den sista timmen för oss. Nio veckor gick väldigt fort.

13329775_1180301791988063_640971841_n

Vi vill önska alla ett härligt långt sommarlov med mycket bad och lagom med sol.

Johanna och Agnes

1-9 + förskolan

De sista dagarna fick alltså Jampa och jag klara oss själva. Det handlade om att göra klart och förbereda inför avslutningen, dvs öva sommarsånger, smycka skolgården och skriva frågor till tipspromenaden.

På fredagen kom en liten tapper skara av föräldrar och även vänner som ville få vara med och uppleva vår avslutning. Eleverna sjöng några klassiska sommarsånger (Idas sommarvisa, I denna ljuva sommartid, Flaggan vajar, Den blomstertid) och avslutade med Tillsammans. Efter det fick alla gå tipspromenad med en del riktigt kluriga frågor. Vi avslutade med att fika tillsammans och eleverna passade på att rå om varandra riktigt ordentligt innan det var dags att samla ihop sina saker och åka åt olika håll. Det blev en riktigt fin avslutning efter ett fantastiskt läsår! Återigen tack alla som var med och bidrog!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eva och Jampa