Hej hallå v.9

En del elever har dagboksskrivande som uppgift just nu så därför skriver vi idag ett mer “dagboksliknande” inlägg istället för vårt traditionella veckobrev uppdelat för respektive åldersgrupper.
Denna vecka har även en hel del elever och även personal tagit ledigt för sportlov, samt några bortfall pga sjukdom. Med det i beaktande, samt att vi i måndags välkomnade de sista eleverna som börjar denna termin, valde vi därför att slå ihop samtliga grupper in i samma byggnad. Så en undervisning med en åldersintegration från en 4åring upp till årskurs 8, där vi spridit ut oss i hörn och vrår, i olika salar men ändå tillsammans en hel del, har varit en fröjd att få vara med om (även om det är en utmaning och tänkande utanför boxen:).
Att efter 4åringen försökt forma några stora J och lilla j, så hör man:
– Jag orkar inte mer nu, så jag går in till “min förskola” och degar. Sagt och gjort, så blev det både minihamburgare och glass producerat den dagen.
Rymden-temat i F-3 fortsatte med att prata om den minsta planeten närmast solen- Merkurius. Hela skolan var med på genomgången och tillsammans med 9 elever (1 sol och 8 planeter) så skapade vi solsystemet praktiskt. Den yngsta fick symbolisera den minsta planeten (Merkurius) och den äldsta var den största planeten Jupiter. Saturnus fick en rockring runt sig och Uranus fick ligga ner då den roterar liggandes. Även jorden symboliserades av en svart klänning med massa härliga blå sjöar (land och hav) och mars som är kall hade en kritvit t-shirt på sig. Att få uppleva det man ska lära sig, istället för att bara höra om det är så viktigt!

Annars har veckan bestått av bokstavsarbete, industriella revolutionen, franska revolutionen, hälsoarbete om kroppen, bokcirklar, digitala läromedel men fortfarande ligger största fokus på traditionellt arbete i läromedelsböckerna som skickats med från hemskolorna.
Idrotten har varit blandad med gymträning för de äldre och lekar och stafetter för de yngre. Igår hade vi gemensam idrott med tafatt-lekar, långhopprep och “bommen går”.

Nästa vecka så återkommer några sportlovsfirare från bland annat Bali men också de som rest runt i Thailand och sett sig lite om.
Ny matsedel för kommande 2 veckor är:
Mån: Green Curry Chicken, Tis: Fiskgratäng med potatis, Ons: Skapa din egen soppa, Tors: Spagetti med köttfärssås, Fre: Khao Pad Gai

Tack för oss- “Tjenamoss” (Småländskan kom fram:)

Marie, lärare tidiga år och Linus, lärare för senare år

Etiketter