Läget

Skolan och förskolan har gemensamma lokaler drygt fem kilometer öster om Ban Phe på vägen mot Mae Phim (ca 2mil).

Se bifogad länk till google maps: Google Maps länk » 

Vi köpte de nuvarande lokalerna i augusti 2013 och har kontinuerligt renoverat och byggt till för att möta den ökade efterfrågan. Under Covidåret, passade vi på att göra en totalrenovering av skolan, där vi målade om, lade tak, konstgräs, bytte ut ventilationssystemet och säkerhetsställde alla elluttag.

Skolan ligger i ett mycket lugnt område med väldigt lite biltrafik. Vi har ca en kilometer till stranden och ungefär halva sträckan till poolen vid simträning (var 3:e vecka).

Ban Phe ligger på Rayongkusten som är det område med minst årlig nederbörd i hela Thailand och de bästa badstränderna mellan Bangkok och Kambodja. Hit åker Bangkokborna själva på semester. Från Ban Phe tar du dig på en dryg halvtimme ut till den kända semesterön Koh Samet. Till Pattaya åker man på dryga 1h medan både Koh Chang och Bangkoks flygplats ligger på ca 2h avstånd med bil.

 

Mikael Avatar som är en svensk OS-medaljör samt konstnär, bor och arbetar i området och har även varit på besök hos oss. En av hans tavlor pryder vår vägg och han har via länken http://www.world-of-energy-art.com/skola-i-thailand gjort sin egen beskrivning av just vår skola.

Föräldramedverkan

En viktig del i ett effektivt lärande skapas tillsammans, genom samarbete mellan hem och skola. 

Vi har ett tätt samarbete mellan hem och skola och även kontinuerlig kontakt med elevernas hemskola. Föräldrarna bjuds in till dialog om hur vi på bästa sätt kan hjälpa just deras barn och hur de önskar att vi hanterar diverse situationer beroende på individ. Detta görs även i förväg med hemskolan om så önskas där vi tillsammans sätter barnet i fokus och diskuterar vad som bör prioriteras och satsas utifrån situation och kunskapsnivå.

Prisvärdet

Vi har en ambition att våra elevavgifter ska vara bland de lägsta av de svenska skolorna i Thailand, samtidigt som vi erbjuder ett högklassigt koncept med individen i fokus.

Vi har satt priserna, utefter längd på sin vistelse hos oss. Detta för att det krävs mer planering och engagemang av pedagogerna för en “korttidselev”, samtidigt som det ska löna sig att stanna länge hos oss. Därför är det ca halva veckopriset om man vill och har möjlighet att delta under hela perioden nov-mars. Under januari och februari så är det hög efterfrågan på platserna, varpå det även är ett något högre veckopris, för att vi ska kunna utöka personalstyrkan och trygga upp arbetsron för eleverna.

Vårt motto är att eleverna ska åka hem med gedigna erfarenheter och kunskaper, samt att både de och familjen fått en mängd nya vänner. Vi vill att våra elever ska lära för livet, inte för skolan!