Vecka 19, 2016

Nu är det bara två veckor kvar till sommarlovet! Denna vecka har vi därför haft tre morgonsamlingar då vi övat sommarsånger. Eleverna behöver öva lite hemma också, så det blir riktigt bra på avslutningen!

Denna vecka och nästa blir det lite extra thaiundervisning för lågstadiet, två gånger per vecka. Högstadiet har en gång som vanligt då de har så mycket annat som ska hinnas klart.

Veckan avslutades med disco där alla fick vara med. Några tycker extra mycket om att dansa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denna vecka slutade Michelle. Tack för den här tiden!

Nästa torsdag blir det simning igen, för sista gången detta läsår. Då kommer alla barn, från förskolan till nian, att vara med. Viktigt att de får med sig badkläder, handduk och vattenflaska!

Trevlig helg allihop!

Förskolan

Denna vecka har det varit ganska lugnt på förskolan med bara två barn. Tomt men lugnt. Vi har fortsatt att arbeta lite mer med 10-kompisarna. Det är fortfarande lite klurigt men blir enklare och enklare med övning.

Vi har planterat tillsammans med 1-3 och vi har jobbat med läsplattorna, där de både har fått arbeta med siffror och bokstäver.

Sedan har vi även fått vara med på idrotten där vi har lekt lekar tillsammans med 1-3. Nu när det inte är så många barn kvar i klasserna så passar vi på att vara alla tillsammans, samt få lite fler kompisar att leka med när det är så få på förskolan.

På onsdagen var jag (Agnes) vikare för Eva på högstadiet, så Jampa hade förskolan själv. Det gick bra. Jampa är så himla duktig med alla så jag trodde inte det skulle vara några problem heller.

Sedan fick tyvärr Jampa vara själv på torsdagen och fredagen också då jag åkte på en riktig maginfluensa som inte ville ge sig. Så jag tar helgen och fortsätter att krya på mig så hoppas vi att den velat släppa tills måndag och sista veckorna i skolan!

Agnes

 

Åk 1-3

Det är så mycket som ska hinnas med innan sommarlovet.

Vi sjunger och övar inför avslutningen. De är så duktiga!

Förskolan och 1-3 har planterat. Vi har startat ett försök för att se hur ett frö gror och vad det behöver. Två krukor står i fönstret, en får sol och vatten den andra bara sol. Sedan står två i en låda, en får vatten den andra inte. Två står i en hylla, en får vatten den andra inte. Två står i ett mörkt skåp, en får vatten och en inte. Det har skrivits protokoll för att hålla reda på vad, när och om det händer något. Den som står i en låda har börjat gro! Jampa hade med sig frön som barnen har fått plantera i en egen kruka. Den krukan står ute och vi ska ta hand om den med vatten och sol. Krukan kommer att få komma med hem under sommaren.

13231195_1171306636220912_1764639551_n

Eleverna har fått två lektioner med Thai, tisdag och torsdag.

Annars har vi tittat i alla böcker som finns kvar för att göra färdigt och planera för hur mycket var och en behöver göra varje lektion. Det ska nog hinnas med det mesta men vi får ligga i lite.

Jag var sjuk i maginfluensa på torsdagen och fredag förmiddag så eleverna var hos högstadiet vilket jag tror att det tyckte var spännande och kul.

På fredag eftermiddag hade vi bild och rolig timme. Vi ritade av vår hand på bilden.

13220007_1171305476221028_1467681956_n

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Michelle går sista dagen idag fredag. Nu är det inte många elever kvar, men det är bara två veckor kvar i skolan också!

Johanna

 

6-9

Det är ett intensivt arbete dessa sista veckor! Dessutom håller killarna på att sätta ihop en dans på idrotten och ägnar en hel del tid även på rasterna till detta. Kul! Och de är så duktiga! Jag hoppas att någon mer än jag kommer att få se det…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På onsdagen var jag ledig och då fick klassen Agnes som vikarie. Det var nog lite kul med omväxling! På måndag kommer jag att ta ut en till semesterdag och Agnes kommer in som vikarie igen.

Eva

 

Idrott

Denna vecka har vi delat upp eleverna så högstadiet har varit för sig själv och lågstadiet för sig, tillsammans med förskolan.

Lågstadiet och förskolan har lekt olika lekar som de tidigare inte lekt.

Högstadiet håller på att sätta ihop en dans till en egen vald låt.

Både lågstadiet och högstadiet verkar ha haft riktigt roligt på denna veckas idrottslektioner! De har fortsatt även på rasterna.

Eva och Johanna