v.13 Skolavslutning/ säsongsavslutning- nytt avsnitt kommer i slutet av oktober:) Välkomna med er anmälan redan idag!

Allmänt

Idag, fredag, (Wan Suk på thai), tar vi säsongens sista “fredagssuck” och avslutar med härlig sång av alla elever. Förskolebarnen bidrog med kompis sången och övriga elever sjöng Blå, som vi har övat på under veckans samlingar. Det blev också en mysig avslutningsfika där alla föräldrar var inbjudna.

På rasterna har det återigen varit full fart och det spelas fortfarande mycket spökboll/killerboll.

I tisdags hade alla en härlig stund när vi åkte iväg och badade (ingen simträning denna gång) med bomben, lek och dyk vid poolen.

Jag som rektor vill tacka alla 110 olika elever som varit hos oss under säsongen men också stort tack till er föräldrar som gett oss förmånen att få träffa , undervisa och lära känna era barn! Vi hoppas givetvis att vi ses nästa säsong igen och även ett stort välkommen till er nya som läser eller har planer att gå hos oss under 23/24.

Anmälningarna har börjat komma in och vi ser gärna att ni anmäler er redan nu- även om ni inte är säkra på om ni ska gå ännu. Anmälan är inte bindande men ni reserverar en plats, fram till 31 maj, så att ni garanterat kan gå hos oss om ni vill.

Gör din anmälan här! – Eastern Swedish School – Svensk Skola i Ban Phe, Thailand (svenskskolabanphe.se)

Förskola

Sista veckan har innehållit en hel del skapande och en massa rollekar mellan barnen. Barnen har haft det mysigt och avslappnat och har kunnat välja lekar och aktiviteter efter intresse och humör.

Vi har gjort det lite extra roligt såhär på slutet med bakning inför avslutningsfikat, ballonger och såpbubblor. Vår kokerska Ning bjöd också barnen på glass näst sista dagen då hon fyllde år. 

/Helena, förskollärare

F-6

I klassrummet har vi fortsatt jobba på för att bli klara med alla uppgifter såhär i slutspurten och alla har varit jättefokuserade.

Praktiska ämnen (bild, idrott)

På veckans bildlektion tränade vi finmotorik genom att klippa riktigt noga och göra fina vikningar på röda cirklar som blev jättefina vallmo tavlor.

På idrotten har vi gjort olika kull-lekar och bolllekar. ”Land och hav” var en populär lek från förra veckan så det blev en repris på den nu igen. Det blev också repris på svanskull och alla sprang för fullt o svetten lackade. Passen avslutades med lite lugnare sång träning inför skolavslutnings “konserten”.

Helena (Idrott), Maggan (Bild)

Etiketter