Nytt år- samma möjligheter!

Ja, som rubriken lyder. På ESS så är det precis samma goda möjligheter som i höstas att få en lyckad skolgång med nya sociala bekantskaper. Hög pedagogtäthet och en familjär atmosfär för eleverna och en stund för Er föräldrar att kanske läsa en god bok i solen/ skuggan, eller ta en avkopplande promenad/ ett gympass på Carma eller kanske ett dopp i poolen/ havet. Oavsett så hoppas vi att alla kommer bli nöjda med sin vistelse här i Ban Phe/ Mae Ramphung och samtliga strandnära boenden åt Mae Phim-hållet då vi har en stor spridning på boendena för våra elever- Kul!

Idag har vi haft en informationsträff för de elever och föräldrar som är nya för oss detta läsår, för att imorgon starta igång skolan på riktigt efter jullovet.

Under jullovet har det bedrivits barnklubb under 2 veckor där skolans lokaler och skolgård fyllts av bus, lek och skratt blandat med lite pepparkaksbak och pyssel.

Men nu är det återigen dags för “vanlig” skola igen. Imorgon kl 08.30 så ses vi på skolan för samling. För Er som har skolskjuts så har ni fått mail med tiderna och de går även se i föräldragruppen på FB (Ess Skolan 2017/2018).

Förskolan – årskurs 2 samlas i högra byggnaden och årskurs 3 – 9 i den högra.

Matsedeln för nästkommande 2 veckor är:

Mån: Gai gatiam (kyckling med vitlök), Tis: Fiskgratäng, potatis och kall sås, Ons: Pat bau krapau (köttfärs med ris) Tors: Spagetti med korv, Fre: Masaman (kycklinggryta med potatis).

På tisdag är det idrott för årskurs 1-9 och torsdag är det simträning för alla i verksamheten. Vi delar då upp barnen i olika grupper, “Lek och plask”, “grundträning” och “uppgiftsgruppen” (de äldre eleverna). Självklart blir det lite fri lek för samtliga i slutet av simpasset:)

På fredag går förskolan och förskoleklass till lekparken i närheten av skolan som en egen utflykt.

Välkomna är ni i alla fall Allihop, såväl nya som gamla (och intresserade får komma på studiebesök) och vi ser nu fram emot en härlig vårtermin (med sommarklimat:)!

Med vänlig hälsning/ Personalen på ESS

 

Etiketter