Ny profil med nya lärare

ESS kommer att ändra profil litegrann till att bli en mer idrottsinriktad skola. Framför allt beror det på att vi kommer att få ett helt nytt lärarteam där flera personer besitter goda sportsliga meriter, t ex SM-guld i bandy med Nässjö samt aktiv fotbollstränare med förflutet som spelare i Elfsborg.

En annan av våra nya lärare har ett VM-guld i körsång, så det är ett spännande lag vi ställer på benen. Självklart är alla dessa personer även behöriga och utbildade skollärare.

Vi har redan många idéer om hur vi utöver idrotten på schemat och som eget val, ska kunna visa att vi blir mer idrotts- och hälsoorienterade. Ett besked vi kan lämna redan nu är att vi under högsäsongen (preliminärt november-februari eller mars) kommer att hålla fotbollsträning efter skoltid två dagar i veckan, där det är helt gratis för skolans elever. Självklart är både tjejer och killar välkomna och blir det många barn, så kanske vi får dela upp eleverna åldersmässigt litegrann.

Väl mött den 1 september!


Fysiska aktiviteter och en hälsosam livsstil är grundläggande för människors välbefinnande. Positiva upplevelser av rörelse och friluftsliv under uppväxtåren har stor betydelse för om vi blir fysiskt aktiva senare i livet. Att ha färdigheter i och kunskaper om idrott och hälsa är en tillgång för både individen och samhället.

(Lgr11)