Khao Kheow open zoo

En skoldag på “Khao kheow open-zoo” utanför Pattaya

En resa med förskolan, förskoleklassen och eleverna från årskurs ett upp till årskurs nio med skolans all personal och så några föräldrar.

Resan startade från skolan med inhyrd buss redan kl 7:30 på morgonen. Vi hade packat med oss frukt, vatten och mat för dagen på resan. Innan zoo-besöket har flertalet av barnen/eleverna arbetat med djur och natur i klassrummet och besöket förhöjde undervisningen.

Med bussen tog det nästan tvåtimmar att åka från skolan till Zoo. På bussen serverades det vatten och frukt. Aktivitet för bussen var att spela bussbingo, det går ut på att titta ut genom fönstret och se så många som möjligt av de föremål, personer byggnader med mera som finns på pappret. Här vinner man ingen sak mer än hederns av att vinna och sedan är man lite sysselsatt på den långa resan.

Väl framme så gick vi på en fågelshow som var uppskattad. På showen var en elev från årskurs åtta och en av pedagogerna som fick vara delaktiga i showen med att få en fågel flygande till sig.

Den medtagna lunchen serverades i stora matsalen. Vi åt tillsammans alla och efter maten åkte vi buss och promenerade i parken. Noshörningar, elefanter, giraffer, lejon, tigrar, strutsar, apor, flodhästar, zebror, hyenor, medföra djur fick uppleva att se.

Något senare tog vi oss upp till berget där den stora showen av alla möjliga djur framträdde med en faktabeskrivning av de djur som vi fick se.
Mycket uppskattat var det.

Vid tvåtiden tog vi oss tillbaka till skolbussen för hemresa tillbaka till skolan.
Det var en mycket trött skara som nu tog sig hem tillbaka till skolan från en mycket uppskattad och trevlig resa till zoo som ligger utanför Pattaya.