Ingen öppning av ESS våren 2021 men totalrenovering inför öppning 21/22

Då vi lovat att återkomma med ett beslut gällande öppning eller inte för denna säsong så måste vi nu tyvärr inse att det inte kommer bli någon öppning av ESS denna säsong. Däremot ser vi väldigt positivt på en nytändning inför nästa läsår 21/22 då skolbyggnaden har och kommer även  fortsätta renoveras och fräschas upp.

Vi kommer inte ta emot några anmälningar inför nästa nov-mars 21/22 förrän riktlinjerna med Covid-19 lättas upp och öppning av flygtrafiken är mer säker.

Vi hoppas ni följer oss via Facebook på ESS Skolan  och även via Instagram på ess skolan för att få veta mer om framtiden.

Vi meddelar er så fort vi vet mer om när och hur vi kommer öppna skolan igen via dessa kanaler ovan eller här på hemsidan givetvis. Dela gärna och sprid vidare att vi finns för de som är sugna att äntligen få åka iväg på en riktigt solsemester när förhoppningsvis Covid-19 är “över” nästa säsong. Tanken är att vi öppnar v.44-v.13 som vanligt.

Gällande renovering så har vi försökt sammanfatta allt som gjort genom text och bildspel nedan! Bilderna är tagna av Bernt Boontin Linell som också finns på plats tillsammans med sin fru Rung och ser efter och sköter byggnadens underhåll och renoveringar.

Sammanfattning av renoveringen nedan samt titta på bildspelet här: 

Nytt blått isolerat plåttak över skolgården även bytt tak på båda byggnaderna.

Bärande delar i takkonstruktionen är bytta. och delvis omgjord takkonstruktion in till byggnaden rakt fram.

Hängrännor överallt runt båda byggnaderna.

Nytt ventilationssystem med fläktar i båda byggnaderna. Ventilation i samtliga rum i båda byggnaderna.

Elskåp på väggen och även skyddsjordat.

Hela skolgårdens trädgård har snyggats till (gräs, häckar och Buddha-hörn).

Köket har fått nya utblåsfläktar mot skolans område plus en ventilationsfläkt inne i köket.

I området utanför den vänstra byggnaden (vid high five-rummet) är det nytt klinkersgolv. Lekplatsen på baksidan är omgjord och sandlådan kommer att byta plats.

Sist men inte minst- en ny entré in till skolan från gatan. En klinkerstrappa och slide-door. Samma halkfria klinkers som lagts vid matsalen i den vänstra byggnaden och även vid utgången från bakdörren för de mindre barnen.

Förutom allt detta kommer det innan öppning bli en total ommålning av hela skolan, plus muren utvändigt och det kommer även läggas konstgräs på skolgården.

 

Etiketter