Inför läsåret 2018/2019 samt enkätsammanställning för läsåret 2017/2018

Nu börjar det dra ihop sig för skolstart för de svenska skolbarnen inför läsrået 2018/2019. Det är pirrande magar av förväntningar samtidigt som en hel del har en stor oro över hur det ska bli i en ny årskurs och mycket som kan ha förändrats över sommaren. Dessa förändringar är oftast positiva och leder till utveckling, vilket vi givetvis hoppas på! Så lycka till Alla som snart ska börja skolan:)

För vår skola, så är det dock ett tag kvar till grinden öppnas, då vi har öppet från 29 oktober 2018 – 29 mars 2019. Däremellan har vi enbart “ledigt” (jullov) mellan 23 dec-6 januari, fast då erbjuder vi barnklubb med utbildad personal för de barn som vill leka, pyssla och umgås med andra barn.

Gällande anmälningar så ser vi positivt på nuläget vid uppstarten jämfört med föregående läsår, trots att det svenska vädret kanske inte bidragit till att man ens ägnat en tanke på att man vill/ önskar åka ner till värmen under höst/vinter detta läsår.

Dock brukar den svenska hösten snabbt krypa på med blåst och regn, och tankarna om att åka ner till varmare breddgrader för några veckor kan lätt infinna sig! Om ni nu tror att det är så det kommer bli för Er så är det bra om ni gör en anmälan redan nu, (då betalning inte krävs direkt vid anmälan) för att jag som rektor ska kunna utläsa och planera det antal pedagoger som kan behövas anställas under vårterminen framförallt (januari brukar vara peakperioden). Vi vet och har hört från flera av som är återkommande att ni ska komma ner igen, men då är det också bra om ni säkrar en elevplats för Ert barn.

Så passa på att anmäla, (skolveckor via anmälningsformuläret eller barnklubben via mail), så ses vi snart:)

Jag bifogar en sammanställning över den enkät som skickats ut till föregående års föräldrar så ni ser lite hur och vad man anser om verksamheten och personalen som arbetar på ESS.

 

Etiketter