Förberedelser inför hösten

Även fast skolan är tom på elever och lärare sedan knappt två månader, så pågår förberedelser för det nya läsåret för fullt.Vi kommer som bekant att bara ha öppet fem månader den här gången på försök så vi kan förbereda lite mindre stressat detta året.

Vi har uppgraderat skolans elnät till trefas eftersom våra tio AC behöver lite mer kräm för att orka fullt ut. En ny elmätare är beställd från Bangkok och kommer om cirka en månad. Vi för dialog med TOT där nere om att kunna få inkopplat fiber, men får ännu så länge inga besked om när det kan ske. Kanske lättare att diskutera konkret när vi kommer ner inför skolstarten.

Vi kommer här i Sverige att ha en lärarkonferens den 7 augusti för våra sex klara lärare. Marie och Linus samt Sophie från förskolan är kvar från förra året och det är vi mycket glada över. Sedan har vi rekryterat tre nya pedagoger, varav två män vilket innebär att vi har ett mycket jämställt pedagogteam detta år.

Anmälningarna rullar in även om det brukar vara först efter semestrarna som många kommer till skott, speciellt om man tänker sig att komma efter årsskiftet. Vi hade fullt på skolan vecka 2-5 förra året och fick tacka nej till flera familjer, så min rekommendation är att ni börjar att diskutera vintersemestern redan nu. Speciellt om du planerar att ha ditt barn på vår förskola i januari så bör du anmäla ganska snart eftersom vi inte har så många platser kvar där under den månaden.

Ha en fortsatt härlig sommar så hoppas jag att vi ses i höst/vinter!

Martin Fredriksson