Engagerade pedagoger, robotprogrammering, barndans, barnklubb och Yoga för vuxna

Med bara dryga 3 veckor kvar till skolstart så känner vi att det krävs en rejäl uppdatering av vår verksamhet då nu nästan allt är spikat med diverse nya influenser, idéer, pedagoger och aktivitet. Samtliga välkomstmail till föräldrar och ansvariga pedagoger ska vara ivägskickade och mottagna, gällande de elever som börjar den 29 oktober. Hör av Er om det inte stämmer. Senast 3 veckor innan ska ni få information om Er/ Ert barns vistelse hos oss.

Vår personalstab som ska starta upp skolan är väldigt laddade och planerar och förbereder, så fort det finns lite tid över! För visst är det en fördel med att ha en semesterskola där även personalen arbetar under viss tid av året, då det möjliggör att samtliga arbetar i Sverige som lärare i sin hemkommun resterande månader så de håller sig ajour med läroplaner, nya arbetssätt, skolmaterial och läromedel så vi kan arbeta helt mot det svenska skolväsendet och det inte blir någon skillnad mot elevernas hemskola i Sverige. Förutom de pedagogerna som är nedan på bild så kommer det fyllas på med minst ytterligare 2-3 st under december/ januari då elevantalet ökar markant efterhand.

Det har inför i år köpts in lekfulla material i form av utklädningskläder, leksaker, pussel och spel till förskolan och de yngre årskurserna. Även robotar och microbit-kort (programmering), green screen-duk och övrigt förbrukningsmaterial kommer fraktas ner från Sverige. Väl i Thailand så ska det köpas in och uppdateras gällande bollar, hopprep, rockringar och rastaktivitetssaker.

Förutom all spännande klassundervisning som personalen planerar för, så kommer vi även uppmärksamma Loy Krathong i slutet av november, besöka akvariet som studiebesök, arbeta kring Alfred Nobel vid Nobeldagen i december och givetvis träna och genomföra vårt uppskattade Luciatåg! Givetvis fortsätter vi med att ha idrott 2ggr i veckan varav det kommer vara simundervisning var tredje vecka.

Vi har också fått förmånen att ha VFU-studenter hos oss under vissa delar av hösten och våren, där vi hoppas kunna ge dem ett gott lärande och erfarenhet mot sin examen, samtidigt som de kommer bidra med nytt och spännande till enheten som är högaktuellt från dagens högskola.

Utöver skolaktiviteter så har det nu också blivit klart att det kommer bedrivas Yoga för vuxna 1 dag i veckan (på stranden under skoltid – fm) och även barndans 1 dag i veckan efter skoltid som är öppen för ALLA- oavsett om man går på skolan eller ej! Information om Yogan finner ni här, medan information om barndansen kommer komma mer detaljerat lite längre fram. Dessa 2 aktivitet kommer starta upp v.45 och hålla på under hela perioden fram till 29mars 2019.

Vi har även barnklubb på jullovet vilket ni kan läsa mer om HÄR!

Så med detta skrivet så hoppas jag nu ni alla där hemma får än lite mer energi och ser fram emot Er kommande vistelse. Och för Er som ännu inte tagit steget att boka utan fortfarande funderar… Hör av Er med frågor så ska vi göra vi vad vi kan för att hjälpa Er att komma iväg på en semester eller längre Thailandsvistelse som ni sent (eller förhoppningsvis aldrig) kommer glömma! Vem vet, kanske blir det som för en del andra, att det blir en återkommande aktivitet varje år:)

Allt gott till vi ses eller hörs! / Personalen på ESS

 

 

 

Etiketter