Det började med att två äventyrslystna entreprenörer med familjer, fastnade för det genuina Thailand, där möjligheten till att leva en dag
i sänder, att hinna reflektera och ha mer tid att umgås med familj och vänner, lockade mer än bara för några veckor.

Redan 2010 började Martin Fredriksson undersöka möjligheterna kring att starta en skola. Han arbetade med projektet själv, fram tills januari 2011, då han och den välkända idrotss-mentorn, Lars-Eric Uneståhl bestämde sig för att samarbeta för att det skulle finnas en svensk skola för deras barn. Samarbetet pågick under två läsår, men tyvärr hade Lars-Eric, som mycket populär föreläsare och coach, inte den tid som behövdes för att fortsätta i projektet.

Martin ägde sedan skolan under 8 år och var mycket nöjd över den utveckling skolan gjort under åren som gått. Eftersom Martin numer bor på heltid i Sverige så valde han att sälja fastigheten och verksamheten.

 

Från läsåret 19/20 ägs och drivs skolan av två entreprenörer och eldsjälar som utvecklat både byggnaden och skolverksamheten!

Göran, som har flertalet fastigheter och
bolag runtom i världen, samt även äger en hel del hus på Thailand Dream Village 4 
(se mer info under boende eller http://www.tdv4.se), äger skolbyggnaden och verksamheten, medan Marie, som sedan 6 år tillbaka funnits som rektor i verksamheten, driver och ansvarar för att skol och förskoleverksamheten rullar på och sköter det administrativa på plats samt har kontakt med föräldrar och hemskolor inför vistelsen på ESS.

Vi erbjuder hög kvalité, både gällande undervisning och pedagoger. En stor faktor till detta, har visat sig vara vår flexibilitet, samt det låga elevantalet per pedagog och klassrum (max 12st). Vi har fått mycket god respons från såväl elever, föräldrar och hemskolor, och vi har flertalet återkommande familjer varje år.

Vi hoppas och vill, att även ni vågar ge er ut på detta äventyr och samtidigt vill testa på hur det är hos oss ( även om bara så för 1v) så att ni får uppleva denna härliga atmosfär tillsammans med oss!

Tyvärr kunde vi inte öppna verksamheten 20/21 pga Covid-19 men hade under 2022, öppet januari-mars.

Nu däremot har vi en fantastisk säsong 22/23 och vi har fler anmälningar än vanligt!

Skolan har genomgått en totalrenovering både invändigt och utvändigt. Det som är mest markant är taket över skolgården som skuggar skolgården och det sköna konstgräset på både stora skolgården och förskolans utomhusytor.

Hoppas vi ses!

/Göran och Marie