Skolan börjar 08.30 och slutar 14.15 måndag-torsdag. På fredagar slutar eleverna innan lunch och går då 08.30-11.30. Årskurs 4-9 går längre (till 15.00) på onsdagar för att de ska få ihop sina timmar utifrån timplanen. Skolskjuts erbjuds varje dag från de flesta boenden/ resorterna i området. Läs mer om detta under Skolskjuts.

Kom gärna 5-10 minuter tidigare första dagen, så att vi hinner hälsa och byta några ord.

I anknytning till förskolebyggnaden ligger vårt kök där personalen alltid lagar maten från grunden. Matsedeln är varierad av thaimat (mån, ons) och västerländska rätter, som barnen känner igen från Sverige (tis, tors). Det serveras frukt 2ggr/ dag förutom fredagar (1gång/dag).

Vi skickar Er föräldrar, samt hemskolan ett välkomstmail med information om skolvistelsen ca 4 veckor innan skolstart. Det är viktigt att vi har era kontaktuppgifter på plats i Thailand, samt lite information om skolfrågor och allergier som rör ert/ era barn. Därför bifogar vi ett digitalt dokument för detta i samband med välkomstmailet (ca 3v innan) som vi önskar ni fyller i snarast och mailar tillbaka! så det finns i förväg hos oss.

Rektor skickar även kopia till Er, på informationsmailet till hemskolan, så ni vet vad lärarna har fått för information. Vi vill att ni funderar på om det finns möjlighet/behov för eleven att ha med sig något eget digitalt verktyg för att underlätta skolgången vilket är mycket önskvärt från oss då uppgifterna från hemskolan ofta kräver detta! Denna fråga finns även med som en punkt att fylla i, på kontaktlappen.

(Vi har några få läsplattor/datorer att låna lite då och då men tillgången/möjligheten för kontinuerlig användning blir större om man har ett eget digitalt verktyg med sig hemifrån).

Viktigt att veta är att skoleleverna (från år 3-9) har idrott 2 eftermiddagar/ vecka, så då behöver eleverna ha med sig/ ha på sig träningskläder och heltäckande skor (ej sandaler/ flip flop). Förskoleklass och år 1 har idrott 1gång/ vecka.

Förskolan har lite ”röris” då och då men för detta behövs det ej skickas med några specifika kläder. Det är alltid bra att barnen har med sig en namnad vattenflaska som kan lämnas kvar i skolan. Denna kan då fyllas på och stå i klassrummet då det varma klimatet kräver att man dricker extra mycket vatten.

Frånvaro anmäls från 07.00 till respektive ansvarig pedagog.

Om ni önskar skolskjuts (fylls i vid anmälan) så kan barnen åka med den hem från första dagen. Detta betalas kontant första skoldagen (prislista finns på hemsidan under ”elever”).

Gå in på vår anslagstavla och läs tidigare veckobrev för att få en större insyn i vår verksamhet. Ni kan också gilla/ följa vår öppna företagssida ”Ess Skolan” där vi kontinuerligt informerar och visar upp vad vi gör/ ska göra på dagarna.

När anmälan är betald och bekräftad så kommer ni även kunna gå med i vår låsta Facebookgrupp för föräldrar, “ESS 22/23” där vi mer detaljerat lägger ut information som enbart är riktad till Er som har barn inskrivna på vår skola. Vi har även Instagram som ni kan följa oss på och heter där: ess_skolan

Om ni har frågor eller funderingar så hör av Er via mail eller telefon.

+46  70 548 79 22 (What´s up från 26/10-2022)