Unik på grund av

  • Läget
  • Föräldramedverkan
  • Prisvärdet

Läget

Skolan och förskolan har gemensamma lokaler drygt fem kilometer öster om Ban Phe på vägen mot Mae Phim.

Se bifogad länk till google maps: Google Maps länk »

Vi köpte de nuvarande lokalerna i augusti 2013 och har nyrenoverat och byggt till för att möta den ökade efterfrågan. Vi målade om hela byggnaden både invändigt och utvändigt unför läsåret 2017/2018.

Det är ett mycket lugnt och skogigt område med väldigt lite biltrafik. Vi har ca en kilometer till stranden och ungefär halva sträckan till vår näridrottsplats och pool vid simträning (var 3:e vecka).

Ban Phe ligger på Rayongkusten som är det område med minst årlig nederbörd i hela Thailand och de bästa badstränderna mellan Bangkok och Cambodja. Hit åker Bangkokborna själva på semester. Från Ban Phe tar du dig på en dryg halvtimme ut till den kända semesterön Koh Samet, till Pattaya är det åtta mil och till Bangkoks flygplats är det sexton mil.

Skolan ligger även i en mycket spännande del av Thailand där ekonomin växer snabbt. Mikael Avatar är en svensk konstnär som bor och arbetar i området. En av hans tavlor har tidigare funnits på skolan. Läs hans beskrivning av Thailand och Rayongkusten påhttp://www.world-of-energy-art.com/skola-i-thailand.

Föräldramedverkan

En viktig pusselbit i ett effektivt lärande utgöres av föräldrarnas intresse och engagemang.

På samma sätt som ett bristande intresse från föräldrarnas sida kan utgöra en stark hämsko så kan också ett felaktigt engagemang bli en stressfaktor och en hämsko (ifr. Vissa ”idrottsföräldrar” eller situationen i Kina där ”the one child policy” har orsakat en stark press på många barn i skolan (speciellt pojkar). Vi har därför för avsikt att inbjuda föräldrarna till  diskussioner om hur man på bästa sätt kan hjälpa sina barn till – och stödja sina barn i – en utveckling av både ”kropp och själ”. Detta görs även i förväg med hemskolan om så önska,s där vi tillsammans sätter barnet i fokus och vad som bör prioriteras och satsas utifrån situation och kunskapsnivå.

Prisvärdet

Vi har en ambition att våra elevavgifter ska vara bland de lägsta av de svenska skolorna i Thailand, samtidigt som vi erbjuder ett högklassigt koncept med individuell fokus.

Vi har satt prisplanen så att det ska löna sig att stanna länge hos oss, med cirka halva veckopriset om man vill och har möjlighet att delta under hela perioden nov-mars.

Vi vill att våra elever ska lära för livet, inte för skolan.