Skolan börjar 08.30 och slutar 14.15 varje dag. Kom gärna 5-10 minuter tidigare första dagen, så att vi hinner hälsa och byta några ord.

I anknytning till förskolebyggnaden ligger vårt kök där personalen alltid lagar maten från grunden. Matsedeln är varierad av såväl thaimat som västerländska rätter, som barnen känner igen från Sverige. Det serveras frukt 2ggr/ dag.

Vi skickar Er föräldrar, samt hemskolan ett välkomstmail med information om skolvistelsen ca 3 veckor innan skolstart. Det är viktigt att vi har era kontaktuppgifter på plats i Thailand, samt lite information om skolfrågor och allergier som rör ert/ era barn. Därför bifogar vi ett digitalt dokument för detta i samband med välkomstmailet (3v innan) som jag önskar ni fyller i snarast och mailar tillbaka! så det finns i förväg hos oss.

Jag skickar även kopia till Er, på informationsmailet till hemskolan, så även ni vet vad lärarna har fått för information. Jag vill att ni funderar på om det finns möjlighet/behov för eleven att ha med sig något eget digitalt verktyg för att underlätta skolgången. Denna fråga finns även med som en punkt att fylla i, på kontaktlappen.

(Vi har en del läsplattor/datorer men tillgången/möjligheten för kontinuerlig användning blir större om man har ett eget digitalt verktyg med sig hemifrån).

Viktigt att veta är att skoleleverna (F-9) har idrott på tisdag och torsdag eftermiddag, så då behöver eleverna ha med sig träningskläder och heltäckande skor (ej sandaler/ flip flop).

Förskolan har lite ”röris” då och då men för detta behövs det ej skickas med några specifika kläder. Det är alltid bra att barnen har med sig en namnad vattenflaska som kan lämnas kvar i skolan. Denna kan då fyllas på och stå i klassrummet då det varma klimatet kräver att man dricker extra mycket vatten.

Frånvaro anmäls via telefon 099- 478 76 22  från 07.00 eller via denna e-mailadress.

Om ni önskar skolskjuts (fylls i vid anmälan) så kan barnen åka med den hem från första dagen. Detta betalas kontant första skoldagen (prislista finns på hemsidan under ”elever”).

Gå in på vår anslagstavla och läs tidigare veckobrev för att få en större insyn i vår verksamhet. Ni kan också gilla/ följa vår öppna företagssida ”Ess Skolan” där vi kontinuerligt informerar och visar upp vad vi gör/ ska göra på dagarna.

När anmälan är betald och bekräftad så kommer ni även kunna gå med i vår låsta Facebookgrupp för föräldrar ”ESS-skolan 19/20 för föräldrar”, där vi mer detaljerat lägger ut information som enbart är riktad till Er som har barn inskrivna på vår skola.

Om ni har frågor eller funderingar så hör av Er till mig på ovanstående mailadress.

Med vänliga hälsningar

Marie , Rektor ESS